Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Piškótový koláč s kondenzovaným mliekom a banánmi

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Bananovy piskotovy.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 10
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • piškóta:
  • 3 vajcia
  • 180 g cukru
  • 3 lyžice studenej vody
  • štipka soli
  • 180 g polohrubej múky
  • 2 g prášku do pečiva
  • 4 kvapky rumovej arómy
  • Ďalej potrebujeme :
  • 250 g kondenzovaného mlieka
  • 100 g kyslej smotany
  • 2 - 3 banány
  • kakao na posypanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Pripravte si ingrediencie na koláč s kondenzovaným mliekom a banánmi. Najprv si upečieme obyčajný piškótový korpus Namiesto rumovej arómy môžete pridať pravý rum alebo koňak, asi 1 polievkovú lyžicu.

2. Krok

V miske rozšľaháme vajcia, pridáme štipku soli a cukru. Vajcia s cukrom vyšľahajte mixérom do peny. Šľahajte, kým sa všetky kryštáliky cukru nerozpustia, približne 5-7 minút. Potom prilejte vodu a rumovú arómu a znova prešľahajte. Poznámka: Pridanie vody do piškótového cesta je trik, vďaka ktorému je piškóta mäkká. Kedysi som o tomto triku čítala v jednom kulinárskom časopise a teraz pečiem piškótu už len týmto spôsobom. Voda sa do piškóty pridáva v pomere 1 polievková lyžica na jedno vajce .

3. Krok

Teraz pridajte múku a prášok do pečiva a pri nízkej rýchlosti ich vmiešajte do cesta mixérom. Vznikne vám klasické piškótové cesto.

4. Krok

Tentokrát som sa rozhodla použiť tvarovanú formu, na jej spodnej strane je reliéf v tvare bublín. Keďže torta nie je ničím špeciálnym zdobená, tento reliéf dodá hotovej torte pekný vzhľad. Formu vymastite olejom pomocou cukrárskeho štetca. Môžete použiť klasickú okrúhlu , štvorcovú alebo obdĺžnikovú formu na tortu.

5. Krok

Nalejte cesto do formy a formu vložte do vyhriatej rúry na 180°C . Doba pečenia sušienok je približne 25 minút, ale riaďte sa vlastnosťami vašej rúry a suchým špáradlom. Nezvyšujte teplotu, aby sa vrch nespálil.

6. Krok

Hotový piškótový korpus vyberte z formy a zabaľte ho do fólie. Nechajte úplne vychladnúť. Fólia zabráni vyschnutiu okrajov piškótového korpusu. Vychladnutý piškótový korpus prekrojíme na dve vrstvy.

7. Krok

Medzitým si pripravte všetko potrebné na namáčanie nášho korpusu. V tomto koláči nie je žiadny krém ako taký (v bežnom zmysle slova). Je namočený v zmesi kondenzovaného mlieka a kyslej smotany a do vrstvy sú vložené banány.

8. Krok

Nalejte kondenzované mlieko do misky. Pridajte do kondenzovaného mlieka kyslú smotanu. Nie je potrebné nič šľahať, stačí všetko dôkladne premiešať. Zmes na namáčanie je hotová..

9. Krok

Oba korpusy položte reznou stranou nahor a bohato ich potrite zmesou. Nechajte ich v tejto polohe asi 15-20 minút, aby sa všetko vstrebalo.

10. Krok

Na spodnú piškótu poukladajte kolieska banánov. Hrúbka plátkov je podľa vašej chuti.

11. Krok

Teraz prikryte vrchnou vrstvou a otočte ju reznou stranou dovnútra. Boky potrite zvyšnou impregnáciou a bohato ňou polejte vrch koláča.

12. Krok

Ozdobte podľa chuti. Ja som koláč jednoducho posypala kakaom a ozdobila zvyškami banánu. Podávajte ihneď alebo nechajte mierne vychladnúť v chladničke.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

9 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.