Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Piškótový koláčik s vanilkovým krémom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Piškótový koláčik..
6
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 35min
  • Hotové Za: 60min

Piškótový  koláčik  je  naplnený  vanilkovým  krémom  a  dozdobený  je „kaviarom“ zo  želé.))

Rp486864_large.jpg

Screenshot_1 1.jpg

Screenshot_2 1.jpg

Screenshot_4 1.jpg

Screenshot_3 1.jpg

 

reklama:

Suroviny

  • 5 vajec
  • 1 šálka (240 ml) cukru
  • 1 šálka polohrubej múky
  • 100 ml mlieka
  • 50 g masla
  • 1 vanilkový cukor 1 lyžička + prášku do pečiva
  • Krém:
  • 1 kondenzované mlieko
  • 250 g masla
  • 2 - 3 kvapky vanilkovej esencie
  • Na zdobenie:
  • 1 želé na torty jahodové
  • 250 ml oleja
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

pripravíme si najskôr dve formy na srnčí chrbát.Vymažeme ich maslom a vysypeme ich múkou..Rúru vyhrejeme na 180 °C .

2. Krok

Najskôr si v mlieku rozpustíme maslo a necháme ochladiť..

3. Krok

Vajcia si vyšľaháme s cukrom do pevnej peny a potom pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a po lyžičkách primiešame aj mlieko.

4. Krok

Cesto vylejeme do 2/3 do formy na srnčí chrbát a pečieme 25 - 35 minút na 180 °C..

5. Krok

Vymiešame si maslo do penista a potom tenkým prúdom primiešavame k maslu salko..Pridáme aj vanilkovú esenciu a šľaháme do nadýchaného krému,...

6. Krok

Pripravíme si náš želé kaviár..Môžete si týmto návodom zdobiť aj iné dezerty či zákusky..Podľa návodu si urobíme tortové želé..Jahodové je červené a my by sme potrebovali dostať orandžovú farbu tak pridáme pár kvapiek žltej potravinárskej farby..

7. Krok

Do menšej misky si nalejeme rastlinný olej a postavíme ho na misku s ľadom..(ja si vyberiem z mraziaku kúsok niečoho zamrznutého a misku )obložím..Najlepšie je použiť anitikórovú misku)

8. Krok

Želé zmes si dáme do striekačky alebo do sáčka s malou dierkou a odkvapkávame do oleja maličké kvapôčky..Utvoria sa vám kaviárové guličky...Po ukončení kaviár sceďte a olej môžete kľudne použiť ďalej..kaviár opláchnite pod studenou vodou..

9. Krok

Podľa návodu naplňte dve piškóty krémom a dozdobte vrch zákuska kaviárom.))

10. Krok

Po dvoch hodinách v chladničke si uvarte kávičku a môžete si užiť tú skvelú chuť.))

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

3255 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.