Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Pistáciová roláda s malinami

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Pistaciova rolada s malinami.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 15min
  • Hotové Za: 45min
reklama:

Suroviny

  • piškóta :
  • 180 g cukru
  • 160 g vaječné bielka
  • 100 g múka hladká
  • 50 g olúpané pistácie
  • 20 g zeleného čaju prášku matcha
  • 10 g práškového cukru
  • Krém:
  • 220 ml smotany na šľahanie
  • 50 g cukru
  • 15 ml vody
  • 10 g kukuričného škrobu
  • 3 g želatíny
  • 2 žĺtky
  • potravinárske farbivo zelené (alebo pistáciová pasta )
  • 100 g maliny
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najprv si pripravte potrebné ingrediencie na krém, pretože by mal odležať v chladničke niekoľko hodín. Pri oddeľovaní bielkov od žĺtkov si môžete vziať ešte 1-2 žĺtky, ak ich nemáte kam dať. To naozaj neovplyvní konzistenciu krému.

2. Krok

Želatínu zalejeme 15 ml studenej vody a necháme napučať. 70 ml smotany zohrejte v hrnci na miernom ohni, ale nepriveďte ju do varu. Zvyšnú smotanu vložte do chladničky.

3. Krok

V miske zmiešame žĺtky, cukor a škrob a poriadne vyšľaháme. Keď sa smotana začne pariť, za stáleho miešania ju tenkým prúdom prilievame do žĺtkovej zmesi. Je to potrebné, aby sa zabránilo zrážaniu žĺtkov. Ak sa žĺtky zrazia, budete musieť všetko zopakovať. Smotanovo žĺtkovú zmes vrátime na mierny oheň a za stáleho miešania smotanu varíme do mierneho zhustnutia. Krém netreba veľmi zahusťovať, lebo sa do neho pridá želatína.

4. Krok

Smotanu odstavíme z ohňa, pridáme napučanú želatínu, potravinárske farbivo a hmotu dôkladne vyšľaháme ponorným mixérom. Môžete pridať trochu viac farby podľa vlastného uváženia. Alebo ju nemusíte pridať vôbec. Ak máte pistáciovú pastu, môžete ju pridať namiesto farbiva.

5. Krok

Krém zakryte potravinárskou fóliou a úplne ochlaďte na izbovú teplotu alebo nižšiu. Krém, by mal byť krásnej pistáciovej farby.

6. Krok

Studenú smotanu vyšľaháme s cukrom, kým sa nevytvoria tuhé vrcholy. Je veľmi dôležité vybrať si kvalitnú smotanu, ktorá sa bude dobre šľahať. Šľahačku jemne pomocou varešky vmiešame do vychladnutého krému. Zakryte potravinárskou fóliou a vložte do chladničky na 4-5 hodín, aby sa krém stabilizoval.. Krém mi stuhol do 3 hodín.

7. Krok

Teraz pripravte dacquoise piškótu. Namiesto toho môžete urobiť základ z pusiniek alebo piškót. Ak máte pistáciovú múku, použite ju. Na piškótu 100 g pistáciovej múky a 60 g pšeničnej múky. Vzal som 50 g olúpaných pistácií a dvakrát som zomlela cez jemný mlynček na mäso. Zapnite rúru na 170°C

8. Krok

Studené bielky vyšľaháme mixérom za postupného pridávania cukru, kým sa nevytvoria vrcholy. Pred šľahaním skontrolujte, či sa do bielkov nedostala ani kvapka žĺtka. Bielky by mali byť studené. Nádoba, v ktorej sa budú bielky šľahať, musí byť čistá, bez kvapiek vody. Ak sa niektorá z týchto podmienok poruší, bielka sa nevyšľahajú do peny.

9. Krok

V miske zmiešame múku, nasekané pistácie a matcha čaj. Na začiatku je lepšie pridať menej múky a potom skontrolovať konzistenciu. Do vyšľahaných bielok pridáme múčnu zmes a vareškou jemne premiešame. V prípade potreby pridajte viac múky. Hmota by mala byť elastická, ale nie hustá. Mala by stekať z lopatky, ale pomaly. Ak nemáte radi čaj matcha, môžete ho vynechať. V tomto prípade nezabudnite upraviť konzistenciu cesta.

10. Krok

Cesto dajte do cukrárskeho vrecka , a odrežte špičku. Plech vystelieme papierom na pečenie, na dve tretiny plechu nanesieme cesto vreckom a rozotrieme stierkou v rovnomernej vrstve.

11. Krok

Ak chcete, posypte cesto navrchu práškovým cukrom cez sitko. Dacquoise pečieme pri 170 ℃ 10-15 minút. Je dôležité, aby ste cesto nepresušili. Pri stlačení by malo vyskočiť späť.

12. Krok

Na náplň použijeme čerstvé maliny. Opláchnite ich a osušte. Maliny môžete nahradiť akýmikoľvek bobuľami.

13. Krok

Upečenú piškótu zakryte papierom a mierne ochlaďte. Roládu rolujte ešte teplú, inak sa môže zlomiť. Potom orežte suché okraje a krém rovnomerne rozotrieme po povrchu. Na vrch krému poukladáme maliny.

14. Krok

Opatrne zrolujte piškótu do rolády, pomôžte si papierom na ktorom je položená .. Hotovú roládu posypeme práškovým cukrom, ozdobíme malinami a mätou a podávame. Dobrú chuť!

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

385 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.