Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Pistáciový likér bez vajec: Exotická alternatíva

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Pistáciový likér bez vajec: Exotická alternatíva
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Pistáciový likér bez vajec: Exotická alternatíva Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 5min
  • Hotové Za: 0min

Vianoce sa neodmysliteľne spájajú s prípravou tradičných likérov, ako je vaječný likér, ktorý nesmie chýbať pri sviatočných oslavách. Ak však chcete vyskúšať niečo nové, čo osvieži vaše sviatočné stoly, pistáciový likér s kokosovým mliekom a bielym rumom je skvelou voľbou. Tento nápoj prináša trošku karibskej atmosféry a je lahodnou zmesou chutí, ktorá vám určite učaruje.

reklama:

Suroviny

  • 100 g pistácií
  • 1 plechovka kokosového mlieka
  • 1 plechovka sladeného kondenzovaného mlieka
  • 1 g mandľového aróma
  • Štipka soli
  • 300 ml bieleho rumu
  • 300 ml prevarenej vody
  • 1 g gelového farbiva na potraviny
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Pistácie vložte do vriacej vody a nechajte ich variť asi dve minúty. Po uplynutí tejto doby ich rýchlo prepláchnite studenou vodou, aby sa ochladili, a potom ich ošúpte. Ak chcete tento krok zjednodušiť, môžete si kúpiť už blanšírované pistácie.

2. Krok

Pistácie rozmixujte na jemnú pastu. Pre ľahšie mixovanie pridajte časť sladeného kondenzovaného mlieka, ktoré vytvorí hladkú konzistenciu. Do vzniknutej pasty pridajte zvyšok kondenzovaného mlieka, 400 ml kokosového mlieka (ak je ztuhnuté, mierne ho zahrejte), mandľové aróma a štipku soli. Na dochutenie prilejte biely rum alebo ak preferujete, môžete použiť aj vodku či mandľovicu.

3. Krok

Zmes zrieďte približne 300 ml prevarenej vody alebo ďalším alkoholom, ak chcete ešte zvýrazniť alkoholový podtón. Likér bude trochu hustnúť počas odležania, takže sa nebojte, ak bude spočiatku o niečo redší. Ak máte radi jemnejšiu textúru, môžete zmes preliať cez sitko, aby ste odstránili zvyšky pistácií. Pokiaľ chcete dosiahnuť sýtejšiu farbu, môžete pridať pár kvapiek gelového farbiva.

4. Krok

Likér nalejte do čistých fliaš, ktoré ste predtým vypláchli horúcou vodou, a nechajte ho odležať aspoň dva dni. Uchovávajte ho v chlade a spotrebujte ho do jedného mesiaca.

reklama:

Tento pistáciový likér je skvelou alternatívou pre tých, ktorí hľadajú nový, exotický nápoj na vianočné sviatky. Je to lahodný a krémový likér, ktorý sa hodí k sviatočným chvíľam, ale aj k iným príležitostiam, keď chcete prekvapiť svojich hostí niečím nezvyčajným.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

85 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.