Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Pistáciový pletenec

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
00323210
3
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 50min
  • Varenie: 50min
  • Hotové Za: 1:40 hod

geos_s03_7578geos_s04_7578

reklama:

Suroviny

  • 1/2 kocky z droždia (21 g)
  • 50 g cukru
  • 175 ml vlažného mlieka
  • 500 g polohrubej múky
  • 60 g mäkkého masla
  • 2 vajcia
  • štipka soli
  • múka na podsypanie
  • Pistáciová plnka:
  • 200 g jemne mletých pistácií
  • 50 g cukru
  • 1 vaječný bielok
  • 4 lyžice mlieka
  • Zdobenie:
  • 40 g vločiek z mandlí
  • 200 g práškového cukru
  • 3 lyžice smotany na šľahanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Na cesto si najskôr rozrobíme droždie.V malej šálke si do vlažného mlieka pridáme droždie, 1 lyžicu cukru ..Počkáme kým nám kvasnice naskočia.

2. Krok

Do misky si nasypeme múku, prilejeme naskočené kvasnice, cukor,maslo vajce a soľ.Vymiesime hladké cesto bez hrčiek..Prikryjeme a necháme 30 minút kysnúť na teplom mieste..Cesto by malo zdvojnásobiť svoj objem.

3. Krok

Pripravíme si orechovú plnku.Zomleté pistácie s cukrom a z vaječným bielkom vymiešame do hladkej pasty.

4. Krok

Vykysnuté cesto si premiesime .Rozdelíme ho na 3 rovnaké časti.a každý kúsok vyvaľkáme na cca 30 x 40 cm obdĺžnik.Na každý natrieme pistáciovú plnku vynechajúc okraje .Zvinieme do závinu a na okraje nanesieme trochu vody aby sa nám po pritlačení pekne zlepili.

5. Krok

Keď máme všetky tri naplnené môžeme upliesť vrkoč. Ten potom prenesieme na plech vystlaný s papierom na pečenie a necháme 15 minút ešte kysnúť.

6. Krok

Zatiaľ si predhrejeme rúru na 180 °C .Nakysnutý pletenec potrieme buď vajcom vyšľahaným v troche mlieka, alebo len teplou vodou.

7. Krok

Pečieme 50 minút .Po upečení necháme vychladnúť . .Ako polevu si vymiešame 3 lyžice šľahačkovej smotany s práškovým cukrom.Polejeme Pletenec a nakoniec posypeme lupienkami.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1224 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.