- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- slané chuťovky
- Pizza twisters
Pizza twisters
- Kusov: 24
- Porcií: 24
- Čas Prípravy: 60min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 1:20 hod
Suroviny
- Cesto :
- 150 g vody
- 150 g mlieka
- 5 g instantného droždia
- 25 g cukru
- 1/2 čajovej lyžičky soli
- 50 g oleja
- 500 g hladkej múky
- Ďalej potrebujeme:
- vajce a mlieko na potretie
- Na plnenie :
- 160 g Mozzarella
- 100 g paradajková omáčka
Postup prípravy
1. Krok
Recept : Poznámky k zložkám: Múka . Tento recept vyžaduje bežnú viacúčelovú múku s 10,5 g bielkovín na 100 g. Ak použijete silnejšiu chlebovú múku, majte na pamäti, že zadržiava viac vlhkosti, čo znamená, že budete potrebovať o niečo menej hmotnosti. Paradajková omáčka . Na ozdobu poslúži marinárová omáčka alebo bežná pizzová omáčka . Ak nemáte po ruke žiadnu z týchto omáčok, môžete použiť paradajkovú omáčku z pohára – hlavné je, aby vám chutila. Syr . Ideálnou voľbou je mozzarella na pizzu, nie v slanom náleve. Poslúži aj polotvrdý syr ako ementál. V núdzi postačí niečo ako eidam alebo gouda. Zelenina . Použila som petržlenovú vňať. Ak chcete, petržlenovú vňať môžete pridať alebo nahradiť zelenou bazalkou. Droždie . Recept vyžaduje suché droždie. Ak používate čerstvé droždie, použite trikrát viac, ako je uvedené pre suché droždie. Poďme k vareniu. Pripravte cesto. Zmiešajte teplú vodu a mlieko. Teplota tekutiny by nemala presiahnuť 45 stupňov Celzia; teplejšie prostredie droždie zabije. Posypte zmes suchým droždím a nechajte ho 3-4 minúty odstáť bez miešania. Tým sa droždie postupne rehydratuje a zabezpečí sa jeho úplné zapracovanie. Miešajte, kým sa droždie nerozpustí. Pridajte soľ, cukor a rastlinný olej. Pridajte 80 % múky uvedenej v recepte a začnite miesiť cesto. Zvyšnú múku pridajte podľa potreby. Cesto by malo byť mäkké a hladké. V robote trvá miesenie približne 10 minút.
2. Krok
Cesto prikryte a nechajte ho kysnúť. Malo by zdvojnásobiť svoj objem. Bude to trvať 1-2 hodiny v závislosti od teploty vo vašej kuchyni. Cesto preložte na pomúčenú dosku, utlačte ho a rozdeľte na polovicu. Nechajte ho 15 minút odpočívať pod utierkou.
3. Krok
Kým cesto odpočíva, nastrúhajte syr na hrubom strúhadle a petržlenovú vňať nadrobno nasekajte.
4. Krok
Cesto rozvaľkajte na dva obdĺžniky s rozmermi strán približne 35 x 25 cm. Jednu vrstvu natrite paradajkovou omáčkou. Navrch poukladajte zmes syra a petržlenovej vňate. Prikryte druhou vrstvou.
5. Krok
Pomocou vykrajovača na pizzu nakrájajte cesto na 24 pásikov. Pásiky kladieme na seba vo dvojiciach. Potom ich skrútime, mierne ich pozdĺžne natiahneme. Poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie alebo silikónovou podložkou.
6. Krok
Nechajte pôsobiť 15-20 minút, počas ktorých predhrejte rúru na 200 stupňov. Pred vložením do rúry potrite závitky zmesou žĺtka a mlieka. Pečte približne 15-20 minút dozlatista. Tieto žemle chutia najlepšie, keď sú teplé.







Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
5 videní