- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bravčové mäso
- Plnená bravčová panenka
Plnená bravčová panenka
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 1:30 hod
- Hotové Za: 1:50 hod
Suroviny
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- nasekaná čerstvá petržlenová vňať
- nasekaná čerstvá bazalka 2 vetvičky
- 0,5 šálky strúhanky
- 100 ml mlieka
- 6 varených prepeličích vajec
- 1 bravčová panenka
- 500 g mletého hovädzieho mäsa
- 0,5 šálky strúhaného parmezánu
- 1 vajce
- 2 lyžice oleja
- 1 liter vývaru
Postup prípravy
1. Krok
Olúpte a nakrájajte cibuľu a cesnak. Petržlenovú vňať a bazalku umyjeme, osušíme a nakrájame nadrobno. Namočte strúhanku do mlieka. Olúpte vajcia. Bravčovú panenku rozrežeme a cez fóliu natenko vyklepeme.
2. Krok
V miske zmiešajte mleté hovädzie mäso s namočenou strúhankou, parmezánom, cibuľou, cesnakom, bylinkami a surovým vajíčkom. Dôkladne premiesime ochutíme podľa potreby soľou a mletým čiernym korením .. Mleté mäso položte do stredu bravčovej panenky roztiahnite ho a potom poukladajte do stredu uvarené a ošúpané prepeličie vajíčka. Panenku zviňte do rolády. Tú pevne zviažte potravinárskym špagátom alebo niťou.
3. Krok
Na dostatočne veľkej panvici na rozpálenom oleji osmažíme roládu z každej strany do zlatista a vložíme ju do pekáča..
4. Krok
Zalejeme vývarom, zakryjeme pokrievkou a vložíme na 1,5 hodiny do rúry vyhriatej na 200 ° C. Ak povrch začne začne tmavnúť zakryte ju alobalom.
MIMOCHODOMJe lepšie regulovať množstvo vývaru pri pečení panenky. Nalejte tekutinu do pekáča tak, aby sa do nej kúsok mäsa ponoril 2 – 3 cm. Vložte do rúry na čas uvedený v recepte. Prilejeme vývar, iba ak sa tekutina počas pečenia odparí.
Priemerné hodnotenie receptu
(4 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
4505 videní