- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bravčové mäso
- Plnené fašírky
Plnené fašírky
- Kusov: 10
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 15min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 45min
Suroviny
- 1 kg mletého mäsa(môže byť miešané)cibuľa
- 1 cibuľa
- 2-3 strúčiky cesnaku
- soľ
- mleté čierne korenie
- majoránka
- červená mletá paprika
- 10 prepeličích vajíčok alebo 3 slepačie
- kápia
- hermelín
- strúhanka
Postup prípravy
1. Krok
Mleté mäso si ochutíme soľou korením mletou paprikou a majoránkou.Pridáme na drobno nakrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak.Všetko dobre premiešame.Pridáme aj pár lyžíc strúhanky aby sa nám fašírky dobre formovali.
2. Krok
Z pripravenej mletej zmesi robíme rovnaké guľky ktoré potom roztlačíme a plníme uvareným vajíčkom, kúskom kápie a malým trojuholníčkom z hermelínu.
3. Krok
Zabalíme do fašírky a ukladáme na pekáč..Podlejeme vodou a v rozohriatej rúre prikryté dusíme 20 mmminút.Potom odokryjeme a ešte 10 minút zapekáme odokryté.Podávame zo zemiakmi.
Priemerné hodnotenie receptu
(4.7 / 5)
3 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
8787 videní