- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- hydina
- Plnené morčacie prsia
Plnené morčacie prsia
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 1:30 hod
- Hotové Za: 2:0 hod
Suroviny
- 1 kg morčacích pŕs
- 200 g diétnej salámy alebo šunky
- 100 g tvrdého syra na plátky
- 100 g syra Niva
- 3 vetvičky bazalky
- olej
- soľ a mleté čierne korenie
- Omáčka:
- 2 vetvičky bazalky
- 200 g majonézy
- 2 lyžičky octu
- cukor a soľ podľa chuti
Postup prípravy
1. Krok
Morčacie prsia umyte, osušte, položte na pracovnú plochu a držte nôž rovnobežne s ním, urobte hlboký pozdĺžny rez v každom prsníku a nedosahujte protiľahlý okraj 1,5 cm. Filé otvorte ako knihu, vložte medzi dve vrstvy fólie a jemne naklepte na tenko. Snažíme sa ich vyklepať tak, aby sme získali štvorec so stranami 25 - 30 cm. Dochutíme soľou a korením.
2. Krok
Salámu a syr nakrájané na tenké plátky poukladáme po celej ploche mäsa. Nivu nakrájame na malé kocky alebo ju nastrúhame na hrubom strúhadle a rozsypeme po povrchu.. takisto bazalku nasekáme a navrstvíme...
3. Krok
Mäso zvinieme do rolády a pevne zviažeme špagátom..
4. Krok
Dáme na vymastený plech a pečieme v rúre predhriatej na 170 ° C 1 hodinu 30 minút, za občasného podlievania šťavou ktorú mäso pustilo alebo vývarom.
5. Krok
Omáčku pripravíme vymiešaním všetkých ingrediencií.. potom ju dáme do chladničky zachladiť..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
2897 videní