Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Plnené oriešky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Oriesky.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
blidinje.net
  • Kusov: 40
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 15min
  • Hotové Za: 35min
reklama:

Suroviny

  • 300 g hladkej múky
  • 100 g práškového cukru
  • 120 g mletých vlašských orechov
  • 2 lyžice kakaa
  • 250 g masla alebo margarínu
  • Krém:
  • 2 vajcia
  • 100 g čokolády na varenie
  • 100 g práškového cukru
  • 120 g masla
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Na cesto zmiešame vo väčšej miske všetky suché suroviny. Pridajte margarín izbovej teploty nakrájaný na kúsky a rukami vypracujte cesto. Môžete to dať na chvíľu do chladničky, kým si pripravíte formy na pečenie, ale nemusíte.

2. Krok

Cesto sa ľahko tvaruje aj keď nestojí v chladničke. Každú formu potrieme štetcom rozpusteným maslom, posypeme múkou a prebytočnú múku vytrasieme. Do každej formy vložte guľôčku cesta, stlačte ju a prstom urobte malú priehlbinu. Forma by nemala byť naplnená až po vrch, pretože koláčiky sa pri pečení mierne nafúknu.

3. Krok

Všetky formičky poukladajte na plech a pečte naraz pri teplote 185 °C 13-14 minút. Čas pečenia závisí od rúry. Niekto pečie dlhšie, niekto kratšie. V podstate sú orechy hotové, keď len mierne stmavnú v porovnaní s farbou surového cesta.

4. Krok

Ochlaďte ich vo formách asi 10 minút, potom ich z formy vytraste. Niektorým orechom bude stačiť zabúchať ich o plech a vypadnú. Ale ak ste vynechali dobré vymazanie formy, budete musieť použiť malý ostrý nôž.

5. Krok

Medzitým by mal byť krém uvarený. Celé vajcia vymiešame s práškovým cukrom do peny. Preložíme ich nad paru a varíme za stáleho miešania 4 minúty. Do horúceho pridáme nasekanú čokoládu a maslo. Za stáleho miešania priveďte do varu. Hotový krém je lesklý a stredne hustý.(Ako trochu redšia nutela napr.)

6. Krok

Vychladnuté polovice orechov natrieme krémom a spojíme. Ak chcete, môžete ich obaliť v práškovom cukre, ale mne sú takto hnedé akosi krajšie, keď mi pripomínajú pravé vlašské orechy. Orechy až do podávania skladujte v uzavretých škatuľkách.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1464 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.