Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Plnené oriešky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Oriesky.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
blidinje.net
  • Kusov: 40
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 15min
  • Hotové Za: 35min
reklama:

Suroviny

  • 300 g hladkej múky
  • 100 g práškového cukru
  • 120 g mletých vlašských orechov
  • 2 lyžice kakaa
  • 250 g masla alebo margarínu
  • Krém:
  • 2 vajcia
  • 100 g čokolády na varenie
  • 100 g práškového cukru
  • 120 g masla
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Na cesto zmiešame vo väčšej miske všetky suché suroviny. Pridajte margarín izbovej teploty nakrájaný na kúsky a rukami vypracujte cesto. Môžete to dať na chvíľu do chladničky, kým si pripravíte formy na pečenie, ale nemusíte.

2. Krok

Cesto sa ľahko tvaruje aj keď nestojí v chladničke. Každú formu potrieme štetcom rozpusteným maslom, posypeme múkou a prebytočnú múku vytrasieme. Do každej formy vložte guľôčku cesta, stlačte ju a prstom urobte malú priehlbinu. Forma by nemala byť naplnená až po vrch, pretože koláčiky sa pri pečení mierne nafúknu.

3. Krok

Všetky formičky poukladajte na plech a pečte naraz pri teplote 185 °C 13-14 minút. Čas pečenia závisí od rúry. Niekto pečie dlhšie, niekto kratšie. V podstate sú orechy hotové, keď len mierne stmavnú v porovnaní s farbou surového cesta.

4. Krok

Ochlaďte ich vo formách asi 10 minút, potom ich z formy vytraste. Niektorým orechom bude stačiť zabúchať ich o plech a vypadnú. Ale ak ste vynechali dobré vymazanie formy, budete musieť použiť malý ostrý nôž.

5. Krok

Medzitým by mal byť krém uvarený. Celé vajcia vymiešame s práškovým cukrom do peny. Preložíme ich nad paru a varíme za stáleho miešania 4 minúty. Do horúceho pridáme nasekanú čokoládu a maslo. Za stáleho miešania priveďte do varu. Hotový krém je lesklý a stredne hustý.(Ako trochu redšia nutela napr.)

6. Krok

Vychladnuté polovice orechov natrieme krémom a spojíme. Ak chcete, môžete ich obaliť v práškovom cukre, ale mne sú takto hnedé akosi krajšie, keď mi pripomínajú pravé vlašské orechy. Orechy až do podávania skladujte v uzavretých škatuľkách.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1277 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.