Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Plnené oriešky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Oriesky.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 30
  • Porcií: 30
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 40min
reklama:

Suroviny

  • 300 g hladkej múky
  • 100 g práškového cukru
  • 120 g mletých vlašských orechov
  • 2 lyžice kakaa
  • 250 g margarínu alebo masla
  • krém :
  • 2 vajcia
  • 100 g čokolády na varenie
  • 100 g práškového cukru
  • 120 g masla
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Na cesto zmiešame vo veľkej mise všetky suché ingrediencie. Pridajte margarín izbovej teploty nakrájaný na kúsky a rukami vypracujte cesto. Môžete dať na chvíľu do chladničky, kým si pripravíte formy na pečenie, ale aj nemusíte. Cesto sa ľahko tvaruje, aj keď nie je uchovávané v chladničke.

2. Krok

Každú formu potrieme rozpusteným maslom, vysypeme múkou a prebytočnú časť vytrasieme. Do každej formy vložte guľôčku (mramor) veľkosti zrkadla, stlačte ju a prstom urobte malú priehlbinu. Forma nesmie byť naplnená po vrch, pretože koláčiky sa počas pečenia trochu nafúknu.

3. Krok

Všetko dáme do plechu na pečenie a naraz ich pečieme pri 185°C asi13-14 minút. Čas pečenia závisí od rúry. V podstate sú orechy hotové, keď len mierne stmavnú v porovnaní s farbou surového cesta.

4. Krok

Ochlaďte ich vo formách asi 10 minút, potom ich z foriem vytraste. Niektorým orieškom bude stačiť ťuknutie dole po plechu a vypadnú. Ak ste však zabudli formu dobre vymastiť, budete si musieť pomôcť malým ostrým nožom.

5. Krok

Medzitým si treba uvariť krém. Celé vajcia vymiešame s práškovým cukrom do peny. Presuňte ich na veľmi slabý plameň (alebo paru) a za stáleho miešania varte 4 minúty. Do horúcej panvice vložíme čokoládu nasekanú na kúsky a maslo. Za stáleho miešania krátko povaríme. Hotový krém je lesklý a stredne hustý (ako napríklad trochu redšia nutella)

6. Krok

Vychladnuté polovičky orechov natrieme krémom a spojíme. Ak chcete, môžete ich obaliť v práškovom cukre, ale mne sú takto nejako krajšie hnedé, keď pripomínajú pravé vlašské orechy. Orechy až do podávania skladujte v uzavretých škatuľkách.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

538 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.