Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Plnené oriešky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Oriesky.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 30
  • Porcií: 30
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 40min
reklama:

Suroviny

  • 300 g hladkej múky
  • 100 g práškového cukru
  • 120 g mletých vlašských orechov
  • 2 lyžice kakaa
  • 250 g margarínu alebo masla
  • krém :
  • 2 vajcia
  • 100 g čokolády na varenie
  • 100 g práškového cukru
  • 120 g masla
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Na cesto zmiešame vo veľkej mise všetky suché ingrediencie. Pridajte margarín izbovej teploty nakrájaný na kúsky a rukami vypracujte cesto. Môžete dať na chvíľu do chladničky, kým si pripravíte formy na pečenie, ale aj nemusíte. Cesto sa ľahko tvaruje, aj keď nie je uchovávané v chladničke.

2. Krok

Každú formu potrieme rozpusteným maslom, vysypeme múkou a prebytočnú časť vytrasieme. Do každej formy vložte guľôčku (mramor) veľkosti zrkadla, stlačte ju a prstom urobte malú priehlbinu. Forma nesmie byť naplnená po vrch, pretože koláčiky sa počas pečenia trochu nafúknu.

3. Krok

Všetko dáme do plechu na pečenie a naraz ich pečieme pri 185°C asi13-14 minút. Čas pečenia závisí od rúry. V podstate sú orechy hotové, keď len mierne stmavnú v porovnaní s farbou surového cesta.

4. Krok

Ochlaďte ich vo formách asi 10 minút, potom ich z foriem vytraste. Niektorým orieškom bude stačiť ťuknutie dole po plechu a vypadnú. Ak ste však zabudli formu dobre vymastiť, budete si musieť pomôcť malým ostrým nožom.

5. Krok

Medzitým si treba uvariť krém. Celé vajcia vymiešame s práškovým cukrom do peny. Presuňte ich na veľmi slabý plameň (alebo paru) a za stáleho miešania varte 4 minúty. Do horúcej panvice vložíme čokoládu nasekanú na kúsky a maslo. Za stáleho miešania krátko povaríme. Hotový krém je lesklý a stredne hustý (ako napríklad trochu redšia nutella)

6. Krok

Vychladnuté polovičky orechov natrieme krémom a spojíme. Ak chcete, môžete ich obaliť v práškovom cukre, ale mne sú takto nejako krajšie hnedé, keď pripomínajú pravé vlašské orechy. Orechy až do podávania skladujte v uzavretých škatuľkách.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

620 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.