- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Plnené oriešky s penou z bielej čokolády
Plnené oriešky s penou z bielej čokolády
- Čas Prípravy: 0min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 0min
Suroviny
- Cesto:
- 100 g tmavej čokolády
- 1 vajce
- 1 žĺtok
- 200 g masla
- 300 g hladkej múky
- 100 g práškového cukru
- 200 g opražených ošúpaných lieskových orieškov
- 1/2 lyžičky perníkového korenia
- Plnka:
- 350 g bielej čokolády
- 2 dcl šľahačkovej smotany
- 1 lyžička vajcového likéru
- 50 g nutella
- 100 g horkej čokolády
Postup prípravy
1. Krok
Horkú čokoládu rozpustíme nad parou a necháme 10 minút vychladnúť. Vmiešame celé vajce a aj žĺtok. Studené maslo nasekáme, vymiešame s múkou, práškovým cukrom, mletými lieskovými orieškami a korením. Pridajte čokoládovú hmotu a vložte do chladničky na 30 minút.
2. Krok
Bielu čokoládu na plnku nasekáme nadrobno, potom zalejeme prevarenou smotanou. Pridajte arašidový likér a vložte do chladničky na 1 hodinu.
3. Krok
Z cesta tvarujeme guľôčky o veľkosti vlašskéh orecha a plníme nimi formičky na oriešky , s tým že v strede urobíme priehlbinku...Oriešky pečieme v rúre vyhriatej na 180°C 10 až 12 minút. Smotanovú bielu čokoládu vyšľaháme do tuhej peny. Jamky naplňte troškou nutely a potom do nich vytlačte cukrárskym vreckom peny z bielej čokolády .Zliepajte spolu dve polovice orieškov..potom jeden koniec ponorte do tmavej čokolády rozpustenej nad vodnou parou.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
705 videní