Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Plnené perníčky s čokoládovou polevou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Plnené perníčky s čokoládovou polevou
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Plnené perníčky s čokoládovou polevou Foto: depositphotos.com
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 15min
  • Hotové Za: 0min

Ak si spomínate na perníčky z detstva, určite vás napadne táto verzia, ktorá bola populárna najmä na výletoch a v Mikulášskych balíčkoch. Mäkké, nadýchané perníčky s lahodnou náplňou a čokoládovým povrchom boli vždy obľúbenou maškrtou. Pripravte si ich na víkendový výlet, kde si na nich pochutnajú deti aj dospelí. Dospelí si zaspomínajú na staré časy a deti si ich zamilujú.

reklama:

Suroviny

  • 150 g medu
  • 90 g masla
  • 250 g hladkej múky
  • 1 lyžica kakaa
  • 2 lyžice perníkového korenia
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 2 vajíčka
  • Náplň:
  • 3 lžíce švestkového lekváru
  • 4 lyžice rumu
  • 1 čajová lyžička škorice
  • 1 štipka klinčeku
  • 1 čajová lyžička citrónovej kôry
  • 1 lyžica medu
  • Čokoládová poleva:
  • 100 g kvalitnej čokolády (minimálne 70%)
  • 30 g kakaového masla
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

V menšom hrnci zahrejte med a maslo, kým sa úplne nerozpustia a nespoja. Nevarte ich, len ich nechajte roztopiť pri miernej teplote. Po rozpustení odstavte z ohňa a nechajte mierne vychladnúť.

2. Krok

V miske zmiešajte preosiatu múku s kakaom, práškom do pečiva a perníkovým korením. Potom pridajte vajíčka a vychladnutú medovo-maslovú zmes. Rukou alebo vareškou všetko dôkladne premiešajte. Cesto bude spočiatku trochu lepivé, ale nenechajte sa tým odradiť, po odležaní bude pevnejšie. Zabaľte cesto do potravinovej fólie a nechajte v chladničke odpočívať minimálne 2 hodiny, najlepšie však cez noc.

3. Krok

Rúru predhrejte na 170 °C a plechy vyložte papierom na pečenie. Odležané cesto rozvaľkajte na jemne pomúčenom povrchu na hrúbku približne 0,5 cm. Vykrajujte rôzne tvary – obľúbené sú obdĺžniky (približne 7 × 9 cm) alebo okrúhle tvary s priemerom cca 7 cm. Vykrojené perníčky pečte v predhriatej rúre 10–12 minút, v závislosti od veľkosti tvarov.

4. Krok

Pre náplň zmiešajte slivkový lekvár s rumom, škoricou, klinčekmi a citrónovou kôrou. Podľa potreby pridajte med na dosladenie. Náplň by mala byť jemná, ale nie príliš tekutá – perníčky by mali náplň absorbovať, aby boli vláčne, ale nie premokrené

5. Krok

Po upečení perníčky zlepujte vždy po dvoch a naplňte ich pripravenou náplňou. Nechajte ich chvíľu vychladnúť. Zatiaľ si pripravte čokoládovú polevu. Čokoládu a kakaové maslo rozpustite nad vodnou parou, kým sa nezlúčia do hladkej zmesi.

6. Krok

Každý spojený perníček opatrne ponorte do čokoládovej polevy a nechajte stuhnúť. Po upečení nechajte perníčky odležať a stuhnúť aspoň do druhého dňa. Tieto perníčky vydržia v chlade čerstvé až tri týždne.

reklama:

Tento recept prináša nielen dávku nostalgie, ale aj skvelú chuť, ktorá určite osloví každého. Vyrobte si tieto domáce perníčky a užite si ich s rodinou či priateľmi!

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

5 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.