Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Plnené perníčky s čokoládovou polevou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Plnené perníčky s čokoládovou polevou
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Plnené perníčky s čokoládovou polevou Foto: depositphotos.com
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 15min
  • Hotové Za: 0min

Ak si spomínate na perníčky z detstva, určite vás napadne táto verzia, ktorá bola populárna najmä na výletoch a v Mikulášskych balíčkoch. Mäkké, nadýchané perníčky s lahodnou náplňou a čokoládovým povrchom boli vždy obľúbenou maškrtou. Pripravte si ich na víkendový výlet, kde si na nich pochutnajú deti aj dospelí. Dospelí si zaspomínajú na staré časy a deti si ich zamilujú.

reklama:

Suroviny

  • 150 g medu
  • 90 g masla
  • 250 g hladkej múky
  • 1 lyžica kakaa
  • 2 lyžice perníkového korenia
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 2 vajíčka
  • Náplň:
  • 3 lžíce švestkového lekváru
  • 4 lyžice rumu
  • 1 čajová lyžička škorice
  • 1 štipka klinčeku
  • 1 čajová lyžička citrónovej kôry
  • 1 lyžica medu
  • Čokoládová poleva:
  • 100 g kvalitnej čokolády (minimálne 70%)
  • 30 g kakaového masla
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

V menšom hrnci zahrejte med a maslo, kým sa úplne nerozpustia a nespoja. Nevarte ich, len ich nechajte roztopiť pri miernej teplote. Po rozpustení odstavte z ohňa a nechajte mierne vychladnúť.

2. Krok

V miske zmiešajte preosiatu múku s kakaom, práškom do pečiva a perníkovým korením. Potom pridajte vajíčka a vychladnutú medovo-maslovú zmes. Rukou alebo vareškou všetko dôkladne premiešajte. Cesto bude spočiatku trochu lepivé, ale nenechajte sa tým odradiť, po odležaní bude pevnejšie. Zabaľte cesto do potravinovej fólie a nechajte v chladničke odpočívať minimálne 2 hodiny, najlepšie však cez noc.

3. Krok

Rúru predhrejte na 170 °C a plechy vyložte papierom na pečenie. Odležané cesto rozvaľkajte na jemne pomúčenom povrchu na hrúbku približne 0,5 cm. Vykrajujte rôzne tvary – obľúbené sú obdĺžniky (približne 7 × 9 cm) alebo okrúhle tvary s priemerom cca 7 cm. Vykrojené perníčky pečte v predhriatej rúre 10–12 minút, v závislosti od veľkosti tvarov.

4. Krok

Pre náplň zmiešajte slivkový lekvár s rumom, škoricou, klinčekmi a citrónovou kôrou. Podľa potreby pridajte med na dosladenie. Náplň by mala byť jemná, ale nie príliš tekutá – perníčky by mali náplň absorbovať, aby boli vláčne, ale nie premokrené

5. Krok

Po upečení perníčky zlepujte vždy po dvoch a naplňte ich pripravenou náplňou. Nechajte ich chvíľu vychladnúť. Zatiaľ si pripravte čokoládovú polevu. Čokoládu a kakaové maslo rozpustite nad vodnou parou, kým sa nezlúčia do hladkej zmesi.

6. Krok

Každý spojený perníček opatrne ponorte do čokoládovej polevy a nechajte stuhnúť. Po upečení nechajte perníčky odležať a stuhnúť aspoň do druhého dňa. Tieto perníčky vydržia v chlade čerstvé až tri týždne.

reklama:

Tento recept prináša nielen dávku nostalgie, ale aj skvelú chuť, ktorá určite osloví každého. Vyrobte si tieto domáce perníčky a užite si ich s rodinou či priateľmi!

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

30 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.