- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- dezert
- Plnené šišky vanilkovým a čokoládovým krémom
Plnené šišky vanilkovým a čokoládovým krémom
- Kusov: 20
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 60min
- Varenie: 10min
- Hotové Za: 1:10 hod
Suroviny
- 300 g polohrubej múky
- štipka soli
- 1,5 lyžice cukru
- 3,5 g instantného drožia alebo 1/2 čerstvého 20 g
- 1 dcl mlieka
- 15 g rozpusteného masla
- 1 vajce
- Krém:
- 400 ml mlieka
- 3 žĺtka
- 3 lyžice kukuričného škrobu (zlatý klas)
- 100 g cukru
- 1 vanilkový cukor
- 3 lyžice masla
- 1,5 lyžice rozpustenej čokolády
- Na vyprážanie:
- olej
Postup prípravy
1. Krok
Pripravíme si krém..V troche mlieka rozmiešame žĺtka škrob.Ostatné mlieko dáme variť spolu s cukrom a s vanilkovým cukrom..Keď sa mlieko varí pridáme žĺtkovú zmes a uvaríme hustý krém..Ten necháme vychladnúť.
2. Krok
Do múky pridáme cukor, štipku soli a sušené droždie..Mlieko si zohrejeme a pridáme k nemu maslo..Mlieko s maslom prilejeme k múke a pridáme aj vajce.Vymiesime hladké cesto , ktoré necháme na teplom mieste prikryté kysnúť 40 minút.
3. Krok
Po nakysnutí cesto vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske a vykrajujeme kolieska s priemerom 8 cm..Tie ukladáme na plech s papierom na pečenie, ktorý si mierne pomúčime a prikryté necháme kysnúť ďalších 30 minút..
4. Krok
Nakysnuté šišky vyprážame na dostatočnom množstve oleja , z oboch strán dozlatista..Vypražené necháme na papierovej utierke vychladnúť.
5. Krok
Kým šišky chladnú pripravíme si krémy..K vychladnutému pudingu primiešame maslo, a krém rozdelíme na 2 časti..Do jednej vmiešame rozpustenú ale vychladnutú čokoládu.
6. Krok
Krémy dáme do cukrárskeho vrecka..Vychladnuté šišky prerežeme na polovice a plníme krémom..Potom prikryjeme vrchnáčikom a posypeme práškovým cukrom.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1519 videní