- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bravčové mäso
- Plnený bôčik
Plnený bôčik
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 1:30 hod
- Hotové Za: 1:40 hod
Suroviny
- 1 kg bravčového bôčiku (môžete naplniť aj karé , alebo krkovičku)
- 5 varených vajec
- 1 vajce
- medvedí cesnak pár lísktkov alebo jarná cibuľka
- soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
- 2 rožky
- 2,5 dcl bieleho vína
- 3 strúčiky cesnaku
- 4 lyžice masti alebo oleja
Postup prípravy
1. Krok
Uvarené vajcia ošúpeme a pretlačíme kolieskom na zemiaky alebo nastrúhame na hrubom strúhadle..
2. Krok
Rožky nakrájame na kocky a osmažíme ich na suchej panvici..Vajce rozbijeme vyšľaháme bielko a žĺtko pridáme k osmaženým rožkom.Pridáme nasekanú jarnú cibuľku alebo medvedí cesnak, pridáme aj pretlačený cesnak, vmiešame vyšľahaný bielok a nastrúhané vajcia.
3. Krok
Mäso opláchneme , nasolíme zvonku aj zvnútra a do stredu urobíme kapsu..Naplníme ju plnkou a uzavrieme ihlou..Mäso dáme do pekáča, podlejeme ho trochou vody a pridáme tuk..
4. Krok
Pečieme v predhriatej rúre na 200°C 15 minút..Potom teplotu znížime podlejeme mäso vínom a pridáme pár strúčikov cesnaku v celku.
5. Krok
Mäso po 30 minútach môžete prikryť alobalom alebo ho obráťte a pečte ešte asi 1 hodinu.Potom za hodinku mäso odokryte a dopekajte ešte 10 minút..
6. Krok
Podávame s o zeleninou alebo so zemiakmi..Hodí sa ľahký zeleninový šalát..Napríklad rukola a paradajky.
Priemerné hodnotenie receptu
(4 / 5)
3 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
3747 videní