Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Plnený perník so slivkovým lekvárom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Plneny pernik slivkovym lekvarom.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 40
  • Porcií: 10
  • Čas Prípravy: 60min
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 1:10 hod
reklama:

Suroviny

  • 200 ml šálka ako odmerka
  • 1/2 šálky medu
  • 1/2 šálky hnedého cukru
  • 100 g masla
  • 1/4 šálky slivkového lekváru
  • 1/4 šálky smotany na varenie
  • 1 vajce
  • 2 1/2 šálky hladkej múky
  • 1 lyžička perníkového korenia
  • 1 lyžica kakaa
  • 1/2 lyžičky sódy bikarbóny
  • 1/2 lyžičky prášku do pečiva
  • slivkový lekvár na plnenie
  • Čokoládová poleva :
  • 100 g horkej čokolády 70%
  • 1/3 šálky smotany na šľahanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Med, cukor, maslo a slivkový lekvár dáme do hrnca. Zahrievajte na miernom ohni, kým sa všetko nerozpustí. Ak sú v slivkovom lekvári veľké kusy ovocia, mali by ste ich rozmixovať tyčovým mixérom.

2. Krok

Zmes necháme vychladnúť a do ešte teplej pridáme vajíčko a smotanu. Múku preosejeme s kakaom a zmiešame s kypriacimi prostriedkami a perníkovým korením. Suchú zmes vsypeme do medovej hmoty a dôkladne premiešame drevenou vareškou, potom premiesime ručne.. Cesto vložte na niekoľko hodín do chladničky. Cesto môžete nechať v chladničke aj dlhšie, až niekoľko dní, a upiecť ho vo vhodnom čase.

3. Krok

Odpočinuté cesto rozvaľkáme na doske, podsypeme múkou, aby sa nelepilo. Hrúbka cesta je cca 4 mm. Vykrajujeme srdiečka a ukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Okraje srdiečok jemne potrieme vodou, do stredu položíme malú porciu lekváru a prikryjeme ďalším srdiečkom, pričom okraje rovnomerne zlepíme. Pečieme na 180°C 8-10 minút podľa veľkosti srdiečok. Pečieme krátko, lebo príliš dlhé pečenie spôsobí že perníčky strvdnú..

4. Krok

Vychladnuté perníky polejeme čokoládovou polevou. Na ňu roztopte čokoládu a smotanu v hrnci nad vriacou vodou. Na čokoládu môžete nalepiť aj cukrové ozdoby. Po upečení sú perníčky mäkké a aby také zostali, treba ich skladovať v tesne uzavretej nádobe. Dobrú chuť :)

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1474 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.