- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Podplamenník
Podplamenník
- Kusov: 1
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 60min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 1:30 hod
Suroviny
- Cesto:
- soľ podľa chuti
- 1 uvarený zemiak
- 2 dcl vody
- 1 lyžička cukru
- 20 g droždia
- 500 g chlebovej múky
- 3 lyžice slnečnicového oleja
- Plnka:
- 200 g kyslej smotany
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ podľa chuti
- korenie podľa chuti
- 2 červené cibule
- 200 g tvrdého syra
- 150 g údenej slaniny
Postup prípravy
1. Krok
Uvarené zemiaky v šupe ošúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle..
2. Krok
vo vlažnej vode rozmiešame cukor a droždie a necháme ho aktivovať.
3. Krok
Do misky si dáme múku, nastrúhaný zemiak , kvások, olej, soľ podľa chuti a vymiesime cesto.. Cesto prikryjeme a necháme ho na teplom mieste 1 hodinu kysnúť.
4. Krok
Cesto natiahneme na plech a popicháme ho vidličkou.
5. Krok
Smotanu zamiešame s pretlačenými strúčikmi cesnaku trochu osolíme a rozotrieme na povrch cesta.. Potom posypeme nakrájanou cibuľou na kolieska, nastrúhaným syrom na hrubom strúhadle a nakoniec slaninkou nakrájanou na kocky..
6. Krok
Vložíme do vyhriatej rúry na 200°C a pečieme 25 - 30 minút ..Po upečení nakrájame na štvorce a ešte teplé konzumujeme..
Priemerné hodnotenie receptu
(3.7 / 5)
3 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
12119 videní