- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Pohánkový koláč s lieskovými orieškami, škoricou a ovocím
Pohánkový koláč s lieskovými orieškami, škoricou a ovocím
- Kusov: 1
- Porcií: 15
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 1:10 hod
Suroviny
- 150 g masla izbovej teploty
- 150 g práškového cukru
- 4 vajcia
- štipka soli
- 150 g pohánkovej múky
- 150 g mletých orchou (lieskové alebo vlašské)
- 1 lyžička mletej škorice
- 1,5 lyžičky prášku do pečiva
- 500 g ovocia podľa chuti
- na posypanie :
- práškový cukor a mletá škorica
Postup prípravy
1. Krok
Rúru vyhrejeme na 180°C. Malý plech (veľkosť cca 20 x 30 cm) vystelieme papierom na pečenie. Pohánkovú múku zmiešame s mletou škoricou, lieskovými orieškami a práškom do pečiva.
2. Krok
Najprv si v miske vyšľaháme zmäknuté maslo a cukor. Keď sa zmes stane krémovou, postupne do nej vmiešame vaječné žĺtky, jeden po druhom. Dôležité je dobre vymiešať žĺtky, aby nám nakoniec vznikol veľmi svetlý maslový krém. Zmes suchých ingrediencií pridáme do maslového krému a všetko dobre premiešame.
3. Krok
Do bielkov pridáme štipku soli a vyšľaháme ich na tuhý sneh. Jemne a pomaly v dvoch-troch častiach vmiešame do pohánkovej hmoty. Nalejte cesto na plech. Stierkou ho rozotrieme po celej ploche a vrch uhladíme. Ovocie umyjeme, osušíme a prekrojíme na polovice. Odstráňte kôstky a potom ho na cesto poukladajte reznou stranou nahor.
4. Krok
V miske zmiešame cukor a škoricu. Škoricovým cukrom rovnomerne posypete ovocie. Vložte plech do predhriatej rúry na 40-50 minút. Koláčik je hotový, keď na špáradle po vytiahnutí nezostane cesto.
5. Krok
Pred podávaním koláčik nechajte dobre vychladnúť , posypte ho práškovým cukrom a nakrájajte na porcie..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
309 videní