Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Pohánkový koláč s lieskovými orieškami, škoricou a ovocím

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Pohankovy kolac.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 15
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 1:10 hod
reklama:

Suroviny

  • 150 g masla izbovej teploty
  • 150 g práškového cukru
  • 4 vajcia
  • štipka soli
  • 150 g pohánkovej múky
  • 150 g mletých orchou (lieskové alebo vlašské)
  • 1 lyžička mletej škorice
  • 1,5 lyžičky prášku do pečiva
  • 500 g ovocia podľa chuti
  • na posypanie :
  • práškový cukor a mletá škorica
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Rúru vyhrejeme na 180°C. Malý plech (veľkosť cca 20 x 30 cm) vystelieme papierom na pečenie. Pohánkovú múku zmiešame s mletou škoricou, lieskovými orieškami a práškom do pečiva.

2. Krok

Najprv si v miske vyšľaháme zmäknuté maslo a cukor. Keď sa zmes stane krémovou, postupne do nej vmiešame vaječné žĺtky, jeden po druhom. Dôležité je dobre vymiešať žĺtky, aby nám nakoniec vznikol veľmi svetlý maslový krém. Zmes suchých ingrediencií pridáme do maslového krému a všetko dobre premiešame.

3. Krok

Do bielkov pridáme štipku soli a vyšľaháme ich na tuhý sneh. Jemne a pomaly v dvoch-troch častiach vmiešame do pohánkovej hmoty. Nalejte cesto na plech. Stierkou ho rozotrieme po celej ploche a vrch uhladíme. Ovocie umyjeme, osušíme a prekrojíme na polovice. Odstráňte kôstky a potom ho na cesto poukladajte reznou stranou nahor.

4. Krok

V miske zmiešame cukor a škoricu. Škoricovým cukrom rovnomerne posypete ovocie. Vložte plech do predhriatej rúry na 40-50 minút. Koláčik je hotový, keď na špáradle po vytiahnutí nezostane cesto.

5. Krok

Pred podávaním koláčik nechajte dobre vychladnúť , posypte ho práškovým cukrom a nakrájajte na porcie..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

309 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.