Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Pohár Čierny les

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
A ierny les.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 5
  • Porcií: 5
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 30min
reklama:

Suroviny

  • Kakaová piškóta :
  • 4 vajcia
  • 100 g práškového cukru
  • 2 lyžice kakaa
  • štipka soli
  • 1 lyžička vanilkovej arómy
  • 100 g hladkej múky
  • Ďalej potrebujeme :
  • 500 g višní
  • 80 g cukru
  • 2 lyžičky vanilkovej arómy
  • 3 lyžice višňového likéru
  • Krémová vrstva :
  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 250 g mascarpone
  • 2 vanilkové cukre
  • 100 g tmavej čokolády
  • 8 lyžíc čerešňového likéru
  • 25 g tmavej čokolády
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Vajcia vymiešame s práškovým cukrom do peny, potom pridáme soľ, trochu vanilkovej arómy, preosiate kakao a múku. Rúru predhrejeme na 180°C, plech vystelieme papierom na pečenie. Na plech rozotrieme piškótovú hmotu a pečieme cca. 20 minút.

2. Krok

Višne umyte, odstráňte stopky a kôstky. Po odstránení kôstok ich presypte do hrnca, potom pridajte cukor a začnite zahrievať. Varíme, kým nevznikne hustejšie, sirupovejšie ragú, to je cca. 5-10 minút.

3. Krok

Nad parou začnite zohrievať trochu šľahačky (100-150 ml). Pridajte nasekanú horkú čokoládu a potom ju rozpustite v kréme, aby ste získali jednotnú konzistenciu.

4. Krok

Necháme trochu vychladnúť, potom keď bude mať izbovú teplotu, zmiešame s mascarpone. Kto chce, môže vrstvu zriediť trochou šľahačky. Zvyšok šľahačky vyšľaháme dotuha s vanilkovým cukrom a cukrom.

5. Krok

Keď sú všetky ingrediencie pripravené, môže sa začať s vrstvením. Na dno pohára dáme najskôr trochu z čerstvo upečených, ale už vychladnutých piškót. Je len na nás, či si vyberieme kruhovú piškótu vyrezanú ústím pohára alebo ju len nadrobíme. Zalejeme lyžicou čerešňového likéru. Potom môže nasledovať šľahačka, višňové ragú a potom opäť piškótová vrstva pokropená opäť čerešňovým likérom. Na záver do pohára nalejte trochu čokoládového mascarpone krému a vrch ozdobte kúskami višní a strúhanou čokoládou. Necháme v chladničke niekoľko hodín odležať, aby sa všetko prepojilo..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

228 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.