- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- polievka
- Polievka s mäsovými guľkami a rezancami
Polievka s mäsovými guľkami a rezancami
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- 1,7 l vody
- 230 g mletého mäsa
- soľ podľa chuti
- mleté čierne korenie podľa chuti
- 1 cibuľa
- 0,5 mrkvy
- 60 ml oleja
- 100 g rezancov
- 5 zemiakov
- petržlenová vňať
- 1 bobkový list
Postup prípravy
1. Krok
Začnime teda variť polievku s mäsovými guľkami a rezancami. Pripravte si vodu, mleté bravčové mäso, soľ, mleté čierne korenie, cibuľu, mrkvu, rastlinný olej, rezance, zemiaky, sušené alebo čerstvé bylinky, bobkový list. Zemiaky ošúpeme, nakrájame (na kocky), preložíme do hrnca, podlejeme vodou a necháme zovrieť (vodu po rozvarení osolíme a stiahneme plameň). Do mletého bravčového mäsa pridajte soľ a čierne korenie, premiešajte. Pripravte cibuľu (malé kocky) a mrkvu (jemné strúhadlo) na opekanie.
2. Krok
Na rastlinnom oleji opečte cibuľu a mrkvu, z mletého mäsa vytvorte fašírky, menšie guličky.. Mäsové guľky ponoríme do hrnca s uvarenými zemiakmi. Keď vyplávajú na povrch ( plameň zväčšíme ) presuňte opečenú zeleninu z panvice do hrnca , a pridáme aj rezance.. Polievku varíme ešte 8 minút, pričom stiahneme zas plameň , pridáme sušené bylinky alebo nasekané čerstvé, pridáme bobkový list a trochu mletého korenia .
3. Krok
Polievku odstavíme, necháme 5-6 minút postáť a potom nalejeme do misiek a podávame. Dobrú chuť!
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
379 videní