Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Polievka z brokolicového a zelerového pyré

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Polievka z brokolicoveho a zeleroveho pyre.jpg
8
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
menunedeli.ru
  • Kusov: 1
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 40min
reklama:

Suroviny

  • 500 g brokolice
  • 300 g zeleru
  • 1 cibuľa
  • 1 pór
  • kúsok zázvoru (2cm)
  • 25 g masla
  • 2 lyžice oleja
  • mleté čierne korenie a soľ podľa chuti
  • Koreniny podľa chuti
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Brokolicu do polievky môžete použiť čerstvú alebo mrazenú. Môžete použiť ľubovoľné korenie podľa vlastnej chuti. V tomto recepte boli použité tieto koreniny: kmín, údená paprika, kurkuma, kari (všetko po 1 čajovej lyžičke).

2. Krok

Olúpte cibuľu a zázvor. Zelenú časť póru odrežte a dôkladne opláchnite pod vodou, nakrájajte na kúsky . Šupy zo zázvoru, nakrájaný pór a vetvičky tymiánu dáme do kastróla. Ak používate do polievky čerstvú brokolicu, môžete do hrnca pridať aj hrubé stonky brokolice. Mimochodom, tieto stonky brokolice je možné zmraziť a potom pridať pri varení vývaru. Všetko zalejte studenou vodou (1 - 1,2 litra, ). Privedieme k varu, dochutíme soľou a varíme 15 minút. Hotový vývar preceďte.

3. Krok

Medzitým nakrájame bielu časť póru na tenké krúžky alebo na pol krúžky. Cibuľu a zázvor nakrájame na malé kocky. Na panvici rozohrejeme rastlinný olej a všetko pražíme 3 - 5 minút, cibuľa by mala byť mäkká.

4. Krok

Rozoberte čerstvú brokolicu na kvetenstvo, nakrájajte zeler na kocky (čím menšie sú kocky, tým rýchlejšie sa zeler uvarí).

5. Krok

Pridajte obsah panvice a kocky zeleru do horúceho vývaru. Privedieme do varu a povaríme 20 minút.

6. Krok

Pridajte brokolicu a povarte ďalších 5-7 minút. Pomocou tyčového mixéra všetko rozmixujte na hladké pyré, podľa chuti dochuťte soľou a korením.

7. Krok

Pripravte si voňavé maslo: zľahka osmažte kmín v malom hrnci a pridajte maslo. Maslo necháme rozpustiť a pridáme zvyšok korenín podľa vašej chuti . Za občasného miešania posmažíme minútu.

8. Krok

Hotovú polievku, ozdobte bylinkami a zalejte aromatickým maslom. Krutóny budú vynikajúcim doplnkom k takejto polievke.

reklama:
Sup pyure s brokkoli i seldereem 2 1000x667 1.jpg
menunedeli.ru
Sup pyure s brokkoli i seldereem 3 1000x667 1.jpg
menunedeli.ru
Sup pyure s brokkoli i seldereem 4 1000x667 1.jpg
menunedeli.ru
Sup pyure s brokkoli i seldereem 5 1000x667 1.jpg
Sup pyure s brokkoli i seldereem 6 1000x667 1.jpg
menunedeli.ru
Sup pyure s brokkoli i seldereem 7 1000x667 1.jpg
menunedeli.ru
Sup pyure s brokkoli i seldereem 8 1000x667 1.jpg
menunedeli.ru

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

257 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.