- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- polievka
- Krémová polievka z ružičkového kelu
Krémová polievka z ružičkového kelu
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 15min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 0min
Zahrejte sa miskou horúcej polievky!
Suroviny
- 100 g slaniny
- 1 väčšiu cibuľu
- 800 g ružičkovej kapusty
- 1 stredne veľký zemiak
- 3 strúčiky cesnaku
- 750 ml kvalitného vývaru alebo vody
- soľ, čierne korenie
- šťavu z ½ citróna
- 2 polievkové lyžice kyslej smotany
Postup prípravy
1. Krok
Začnite tým, že z kapustičiek odrežete stonky a odstránite 2-3 vonkajšie listy. Kapustičky nakrájajte na štvrtiny. Slaninu opečte na suchej panvici, až kým nebude chrumkavá, potom ju vyberte a odložte.
2. Krok
Na zvyšnom tuku v panvici osmahnite na drobno nakrájanú cibuľu. Pridajte nakrájané kapustičky, kocôčky zemiaka a nasekaný cesnak. Zalejte vývarom alebo vodou a dochuťte soľou (ak používate vodu). Nechajte variť asi 20 minút, kým všetky ingrediencie nezmäknú.
3. Krok
Potom polievku rozmixujte na hladkú zmes, dochuťte čerstvo mletým čiernym korením, citrónovou šťavou a jemne ju zjemnite kyslou smotanou. Podávajte s chrumkavou slaninou, ktorú ste predtým nadrobno opražili.
Tip: Na ozdobu si odložte 2 celé kapustičky. Prelejte ich najprv horúcou vodou a potom ich rýchlo ochlaďte v studenej, čím dosiahnete pekne zelenú farbu.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
12 videní