- Mňamky-Recepty.sk
 - Recepty
 - polievka
 - Krémová polievka z ružičkového kelu
 
Krémová polievka z ružičkového kelu
          - Porcií: 4
 - Čas Prípravy: 15min
 - Varenie: 30min
 - Hotové Za: 0min
 
Zahrejte sa miskou horúcej polievky!
Suroviny
- 100 g slaniny
 - 1 väčšiu cibuľu
 - 800 g ružičkovej kapusty
 - 1 stredne veľký zemiak
 - 3 strúčiky cesnaku
 - 750 ml kvalitného vývaru alebo vody
 - soľ, čierne korenie
 - šťavu z ½ citróna
 - 2 polievkové lyžice kyslej smotany
 
Postup prípravy
1. Krok
Začnite tým, že z kapustičiek odrežete stonky a odstránite 2-3 vonkajšie listy. Kapustičky nakrájajte na štvrtiny. Slaninu opečte na suchej panvici, až kým nebude chrumkavá, potom ju vyberte a odložte.
2. Krok
Na zvyšnom tuku v panvici osmahnite na drobno nakrájanú cibuľu. Pridajte nakrájané kapustičky, kocôčky zemiaka a nasekaný cesnak. Zalejte vývarom alebo vodou a dochuťte soľou (ak používate vodu). Nechajte variť asi 20 minút, kým všetky ingrediencie nezmäknú.
3. Krok
Potom polievku rozmixujte na hladkú zmes, dochuťte čerstvo mletým čiernym korením, citrónovou šťavou a jemne ju zjemnite kyslou smotanou. Podávajte s chrumkavou slaninou, ktorú ste predtým nadrobno opražili.
Tip: Na ozdobu si odložte 2 celé kapustičky. Prelejte ich najprv horúcou vodou a potom ich rýchlo ochlaďte v studenej, čím dosiahnete pekne zelenú farbu.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
243 videní