Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Polievka zo zeleru s kari korením

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Polievka zo zeleru s kari korením
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Polievka zo zeleru s kari korením Foto: depositphotos.com
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Zeler je veľmi flexibilná a zdravá zelenina, ktorá sa dá pripraviť na mnoho spôsobov. Jedným z výborných receptov je polievka ochutená kari korením, ktorá má výraznú chuť. Ideálne ju podávame spolu s chrumkavým pečivom, ktoré ochutíme bylinkovou soľou a jemne pokvapkáme olejom.

reklama:

Suroviny

  • 300 g zeleru
  • 1 stredná mrkva
  • 1 väčšia cibuľa
  • 1 lyžica masla
  • zeleninový vývar podľa potreby
  • 100 ml mlieka
  • 1 čajová lyžička kari korenia
  • čerstvo mleté čierne korenie
  • Na podávanie:
  • veka
  • bylinková soľ
  • trocha oleja
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Zeler ošúpeme a nastrúhame na hrubo, podobne ako mrkvu. Cibuľu očistíme, nasekáme nadrobno a opražíme na masle, kým nezmäkne a nezačne voňať. Potom pridáme nastrúhaný zeler a mrkvu. Všetko spolu opražíme, aby sa chutí dobre spojili, a následne pridáme kari korenie. Zalejeme zeleninovým vývarom a necháme variť približne 25 minút.

2. Krok

Po uvarení, ak je to potrebné, dolievame vodu, aby sme dosiahli požadovanú konzistenciu. Pridáme mlieko a dochutíme podľa vlastnej chuti soľou alebo korením. Ak máte radi hladšiu polievku, môžete ju krátko rozmixovať.

3. Krok

Na plech s papierom na pečenie položíme veky, pokvapkáme ich trochou oleja a posypeme bylinkovou soľou. Vložíme ich do vyhriatej rúry (190 °C) a krátko opečieme, aby sa stali pekne chrumkavé.

4. Krok

Polievku podávame s horúcimi kúskami opečenej veki, ktoré ešte viac umocnia jej chuť.

reklama:

Tento recept je skvelou voľbou na výživný a chutný obed alebo večeru, ktoré zahrejú v chladnejších dňoch. Kombinácia zeleru, mrkvy a kari korenia poskytuje osviežujúcu a zdravú alternatívu klasických polievok.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

15 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.