- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- dezert
- Poľský citrusový cheesecake s čokoládovou ganache
Poľský citrusový cheesecake s čokoládovou ganache

- Kusov: 1
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 60min
- Hotové Za: 1:20 hod
Suroviny
- 600 g tučného tvarohu
- 75 ml smotany na šľahanie
- 100 g masla + na vymastenie formy
- 100 g práškového cukru + na posypanie
- 4 vajcia
- 1 vanilkový cukor
- 30 g škrobu
- 1 pomaranč
- štipka soli
- Ganache :
- 60 ml smotany na šľahanie
- 50 g horkej čokolády
Postup prípravy
1. Krok
Pripravte si ingrediencie. Maslo by malo zmäknúť, t. j. malo by sa vybrať z chladničky hodinu pred použitím.
2. Krok
Tvaroh a smotanu spolu vyšľaháme tyčovým mixérom (alebo tvaroh pretrieme cez sitko a pridáme k nemu smotanu).
3. Krok
Oddeľte bielká od žĺtkov .. Bielky vyšľaháme so štipkou soli do tuha, približne 3 minúty.
4. Krok
Maslo izbovej teploty zmiešajte so 100 g práškového cukru. Šľahajte na strednej rýchlosti asi 3 minúty. Pridávajte jeden žĺtok po druhom a po každom dobre prešľahajte. Pridajte aj vanilkový cukor. Všetko spolu dobre prešľahajte. Potom do maslovej zmesi po častiach pridávajte tvaroh.
5. Krok
Pomocou jemného strúhadla nastrúhajte kôru z pomaranča a pridajte ju do tvarohovej hmoty. Pridajte aj škrob.
6. Krok
Premiešajte a začnite po častiach pridávať vyšľahané bielky, po každom kroku dobre, ale opatrne premiešajte.
7. Krok
Formu s priemerom 20 cm vymastite maslom a nalejte do nej tvarohové cesto. Vložte do predhriatej rúry a pečte pri teplote 170°C 1 hodinu, kým vrch nie je zlatisto hnedý. Potom rúru vypnite, mierne pootvorte dvierka a nechajte cheesecake v nej 30 minút vychladnúť.
8. Krok
Cheesecake vyberieme z rúry, necháme úplne vychladnúť a až potom ho vyberieme z formy.
9. Krok
Na prípravu ganache zmiešajte nalámanú čokoládu so smotanou. Roztopte čokoládu v mikrovlnnej rúre na strednom výkone, občas ju vyberte a premiešajte.
10. Krok
Vychladnutý cheesecake posypte práškovým cukrom a prelejte s ganache, pričom okraje nechajte voľné. Vložte ho do chladničky vychladnúť na 1 hodinu alebo cez noc. Pred podávaním ozdobte plátkami pomaranča..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
9 videní