Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Poľský citrusový cheesecake s čokoládovou ganache

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Polsky kolac.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 60min
  • Hotové Za: 1:20 hod
reklama:

Suroviny

  • 600 g tučného tvarohu
  • 75 ml smotany na šľahanie
  • 100 g masla + na vymastenie formy
  • 100 g práškového cukru + na posypanie
  • 4 vajcia
  • 1 vanilkový cukor
  • 30 g škrobu
  • 1 pomaranč
  • štipka soli
  • Ganache :
  • 60 ml smotany na šľahanie
  • 50 g horkej čokolády
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Pripravte si ingrediencie. Maslo by malo zmäknúť, t. j. malo by sa vybrať z chladničky hodinu pred použitím.

2. Krok

Tvaroh a smotanu spolu vyšľaháme tyčovým mixérom (alebo tvaroh pretrieme cez sitko a pridáme k nemu smotanu).

3. Krok

Oddeľte bielká od žĺtkov .. Bielky vyšľaháme so štipkou soli do tuha, približne 3 minúty.

4. Krok

Maslo izbovej teploty zmiešajte so 100 g práškového cukru. Šľahajte na strednej rýchlosti asi 3 minúty. Pridávajte jeden žĺtok po druhom a po každom dobre prešľahajte. Pridajte aj vanilkový cukor. Všetko spolu dobre prešľahajte. Potom do maslovej zmesi po častiach pridávajte tvaroh.

5. Krok

Pomocou jemného strúhadla nastrúhajte kôru z pomaranča a pridajte ju do tvarohovej hmoty. Pridajte aj škrob.

6. Krok

Premiešajte a začnite po častiach pridávať vyšľahané bielky, po každom kroku dobre, ale opatrne premiešajte.

7. Krok

Formu s priemerom 20 cm vymastite maslom a nalejte do nej tvarohové cesto. Vložte do predhriatej rúry a pečte pri teplote 170°C 1 hodinu, kým vrch nie je zlatisto hnedý. Potom rúru vypnite, mierne pootvorte dvierka a nechajte cheesecake v nej 30 minút vychladnúť.

8. Krok

Cheesecake vyberieme z rúry, necháme úplne vychladnúť a až potom ho vyberieme z formy.

9. Krok

Na prípravu ganache zmiešajte nalámanú čokoládu so smotanou. Roztopte čokoládu v mikrovlnnej rúre na strednom výkone, občas ju vyberte a premiešajte.

10. Krok

Vychladnutý cheesecake posypte práškovým cukrom a prelejte s ganache, pričom okraje nechajte voľné. Vložte ho do chladničky vychladnúť na 1 hodinu alebo cez noc. Pred podávaním ozdobte plátkami pomaranča..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

9 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.