Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Poľský jablkový koláč so snehom a drobenkou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Polsky jablkovy.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • 200 g cukru
  • 230 g hladkej múky
  • 180 g masla
  • 4 vajcia
  • 0,5 lyžičky sódy bikarbóny
  • 5 - 6 jabĺk
  • 0,5 lyžičky mletej škorice
  • 1 lyžica vody
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Jablká najskôr ošúpeme a zbavíme jadrovníkov. Potom ich nastrúhame, dáme do hrnca, pridáme 50 g cukru a škoricu. Budete tiež potrebovať lyžicu vody, aby sa jablká nespálili. Hrniec prikryte pokrievkou, a varte 10 minút na miernom ohni. Potom odokryte nechajte prebytočnú tekutinu odpariť. Potom nechajte náplň vychladnúť a začnite pripravovať cesto.

2. Krok

Oddeľte bielky od žĺtkov a dajte ich na chvíľu do chladničky. K žĺtkom pridáme mäkké maslo a zmes vyšľaháme . Do zmesi pridáme lyžicu cukru, soľ a múku preosiatu so sódou. Cesto dobre vymiesime, ak je múky málo, môžeme pridať. Cesto rozdeľte na 2 časti: 2/3 a 1/3. Menšiu časť vložte do mrazničky a väčšiu časť zabaľte do fólie a vložte na 30 minút do chladničky.

3. Krok

5 minút pred pečením vyberte bielky z chladničky, vyšľahajte ich do nadýchanej bielej peny, potom postupne pridajte zvyšný cukor a pokračujte v šľahaní, kým bielka nezhustnú a nelepia sa na steny misky mixéra alebo na metličku.

4. Krok

Pripravte si formu s priemerom 22-24 cm, dno vyložte pergamenovým papierom, papier môžete uzavrieť lemom. Cesto vyberieme z chladničky a vyformujeme ho na dno a po okrajoch formy stranami vysokým 3 cm, na ktorý uložíme vychladnutú jablkovú plnku. Polovicu cesta, ktoré bolo v mrazničke, nastrúhajte priamo na plnku.

5. Krok

Potom navrstvíme vyšľahané bielka a na vrch nastrúhame zvyšné cesto. Rúru predhrejeme na 170°C a koláč pečieme 45 minút, kým mrvenička na vrchu nie je zlatohnedá. Potom rúru vypnite a koláč v nej nechajte ďalších 30 minút.

6. Krok

Koláč potom vyberieme z rúry necháme ho úplne vychladnúť.. Až potom ho nakrájame na porcie..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

495 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.