Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Poľský jablkový koláč so snehom a drobenkou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Polsky jablkovy.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • 200 g cukru
  • 230 g hladkej múky
  • 180 g masla
  • 4 vajcia
  • 0,5 lyžičky sódy bikarbóny
  • 5 - 6 jabĺk
  • 0,5 lyžičky mletej škorice
  • 1 lyžica vody
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Jablká najskôr ošúpeme a zbavíme jadrovníkov. Potom ich nastrúhame, dáme do hrnca, pridáme 50 g cukru a škoricu. Budete tiež potrebovať lyžicu vody, aby sa jablká nespálili. Hrniec prikryte pokrievkou, a varte 10 minút na miernom ohni. Potom odokryte nechajte prebytočnú tekutinu odpariť. Potom nechajte náplň vychladnúť a začnite pripravovať cesto.

2. Krok

Oddeľte bielky od žĺtkov a dajte ich na chvíľu do chladničky. K žĺtkom pridáme mäkké maslo a zmes vyšľaháme . Do zmesi pridáme lyžicu cukru, soľ a múku preosiatu so sódou. Cesto dobre vymiesime, ak je múky málo, môžeme pridať. Cesto rozdeľte na 2 časti: 2/3 a 1/3. Menšiu časť vložte do mrazničky a väčšiu časť zabaľte do fólie a vložte na 30 minút do chladničky.

3. Krok

5 minút pred pečením vyberte bielky z chladničky, vyšľahajte ich do nadýchanej bielej peny, potom postupne pridajte zvyšný cukor a pokračujte v šľahaní, kým bielka nezhustnú a nelepia sa na steny misky mixéra alebo na metličku.

4. Krok

Pripravte si formu s priemerom 22-24 cm, dno vyložte pergamenovým papierom, papier môžete uzavrieť lemom. Cesto vyberieme z chladničky a vyformujeme ho na dno a po okrajoch formy stranami vysokým 3 cm, na ktorý uložíme vychladnutú jablkovú plnku. Polovicu cesta, ktoré bolo v mrazničke, nastrúhajte priamo na plnku.

5. Krok

Potom navrstvíme vyšľahané bielka a na vrch nastrúhame zvyšné cesto. Rúru predhrejeme na 170°C a koláč pečieme 45 minút, kým mrvenička na vrchu nie je zlatohnedá. Potom rúru vypnite a koláč v nej nechajte ďalších 30 minút.

6. Krok

Koláč potom vyberieme z rúry necháme ho úplne vychladnúť.. Až potom ho nakrájame na porcie..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

340 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.