- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bábovky
- Pomarančová bábovka
Pomarančová bábovka

- Kusov: 1
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 60min
- Hotové Za: 1:30 hod
Suroviny
- 5 vajec
- 250 g mäkkého masla
- 1 vanilkový cukor
- 500 g hladkej múky
- 1 prášok do pečiva
- štipka soli
- 250 ml mlieka
- 300g cukru
- šťava z jedného pomarnača , strúhaná kôra z dvoch citrónov
- 50 g hrozienok
- 50 g kandizovanej pomarančovej kôry
- trochu rumu
- práškový cukor na posypanie
Postup prípravy
1. Krok
Z jedného pomaranča vytlačíme šťavu a odmeriame, potom o toto množstvo znížime množstvo mlieka (podľa receptu sa pomarančová šťava používa len na namáčanie hrozienok, ale ja ju rada dávam do koláča).
2. Krok
Hrozienka namočíme do pomarančovej šťavy. Ak chcete, pridajte viečko rumu. Nastrúhajte kôru z 2 citrónov. V prípade potreby nasekajte kandizovanú pomarančovú kôru na kocky.
3. Krok
Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom do peny. Pridajte štipku soli a po jednom vajíčka, za stáleho miešania, kým nezískate hladkú, krémovú zmes. Striedavo pridávame múku preosiatu s práškom do pečiva a mlieko a miešame, kým sa všetko nespojí. Nakoniec ručne primiešame hrozienka spolu s pomarančovou šťavou, v ktorej boli namočené, citrónovou kôrou a kandizovanou pomarančovou kôrou.
4. Krok
Zmes rozotrite do vymastenej a múkou vysypanej formy. Pečieme pri 180°C asi 60 minút (stred skontrolujeme špáradlom). Upečenú bábovku pred vybratím z formy mierne ochlaďte pri izbovej teplote .Potom ju posypte práškovým cukrom.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
15 videní