- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- dezert
- Pomarančové tiramisu
Pomarančové tiramisu

- Kusov: 1
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 20min
Suroviny
- 200 g Savoiardi piškóty
- 250 g mascarpone
- 3 vajcia
- 125 ml čiernej kávy
- 2 lyžice cukru
- 3 lyžice Amaretta
- 25 g kakaa
- 1 lyžica strúhanej čokolády
- 1 pomaranč
Postup prípravy
1. Krok
Odstráňte kôru z pomaranča a vytlačte šťavu. Zmiešajte pomarančový džús s amarettom a espressom. Pripravte si hlbokú obdĺžnikovú misu 15 x 20 cm.
2. Krok
Oddeľte žĺtky od bielkov. Vyšľaháme bielka, kým sa nevytvoria tuhé vrcholy. Samostatne vyšľaháme žĺtky s cukrom, kým nezískame vzdušný, svetlý krém. Do žĺtkov vmiešame pomarančovú kôru.
3. Krok
Mascarpone zľahka rozšľaháme a na nízkej rýchlosti mixérom zmiešame so žĺtkami. Na záver opatrne vmiešame bielky silikónovou stierkou.
4. Krok
Namáčajte savoiardi jednu po druhej do kávovej zmesi na 4–5 sekúnd a položte ich na dno misy. Navrch natrieme polovicu mascarpone krému a posypeme polovicou kakaa.
5. Krok
Opakujte so zvyšnými piškótami a krémom, uhlaďte povrch dezertu, prikryte a dajte do chladničky aspoň na 6 hodín.
6. Krok
Pred podávaním posypte zvyšným kakaom a strúhanou čokoládou.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
19 videní