Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Pomarančový perník s čokoládou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Pomarančový perník s čokoládou
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Pomarančový perník s čokoládou Foto: www.freepik.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 50min
  • Hotové Za: 0min

Tento lahodný perník na plech je nadýchaný a jemný. Skvostná kombinácia pomarančovej chuti a čokolády robí tento dezert skutočne výnimočným.

reklama:

Suroviny

  • Karamelizovaná pomarančová kôra:
  • 2 pomaranče (najlepšie bio)
  • 150 ml vody
  • 1 lyžica cukru
  • Cesto:
  • 2 hrnčeky hladkej múky
  • 1 hrnček polohrubej múky
  • 3 lyžice kukuričného škrobu
  • 3 lyžice kakaa
  • 3 lyžičky perníkového korenia
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • 2 vajcia
  • 1 hrnček cukru
  • 80 g pomarančovej marmelády
  • 2 hrnčeky mlieka
  • 1 hrnček oleja
  • 10 g masla
  • 40 g hrubej múky
  • Čokoládová poleva:
  • 200 g čokolády na varenie
  • 6 lyžíc šľahačky
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Príprava pomarančovej kôry: Pomaranče dôkladne umyte, ideálne by mali byť bio, a potom pomocou škrabky z nich opatrne odstráňte oranžovú kôru. V malom hrnci priveďte vodu do varu a pridajte cukor. Keď sa cukor rozpustí, znížte teplotu a pridajte pomarančovú kôru. Pomaly varte a občas zamiešajte, aby sa vytvoril sirup. Po chvíli kôra začne karamelizovať. Odstráňte z ohňa a preneste na papier na pečenie, kde ju rozdeľte na menšie kúsky a nechajte vyschnúť do druhého dňa.

2. Krok

Príprava cesta: Predhrejte rúru na 180 °C. Plech vymažte maslom a vysypte hrubou múkou.

3. Krok

V mise vyšľahajte vajcia s cukrom, pridajte pomarančovú marmeládu (asi tri až štyri lyžice), mlieko a olej. Miešajte, kým sa cukor úplne nerozpustí a nie sú viditeľné väčšie kusy marmelády.

4. Krok

V ďalšej mise prosejte hladkú a polohrubú múku spolu s kakaom, kukuričným škrobom, perníkovým korením, práškom do pečiva a sódou. Dobre premiešajte.

5. Krok

Spojte tekutú zmes s múčnou a pomocou varechy dôkladne premiešajte. Hotové cesto nalejte na pripravený plech a pečte asi 35 minút, kým špajdľa zapichnutá do stredu nevyjde len s malými vlhkými omrvinkami. Po upečení nechajte vychladnúť.

6. Krok

Príprava polevy: Do misky vložte nalámanú čokoládu a šľahačku a postavte nad vodnú paru. Miešajte, kým sa čokoláda úplne nerozpustí. Upečený perník ihneď potrite čokoládovou polevou a ozdobte karamelizovanou pomarančovou kôrou.

reklama:

Užite si tento lahodný dezert plný pomarančovej chuti a čokoládovej dokonalosti!

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

10 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.