- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- nátierka
- Pomazánka z červenej kapusty
Pomazánka z červenej kapusty
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 5min
- Hotové Za: 0min
Táto lahodná nátierka z červenej kapusty a vlašských orechov vás doslova postaví na nohy. Je plná vitamínov a garantujeme, že sa vás bude každý neustále pýtať, čo presne obsahuje táto fialová dobrota.
Suroviny
- 1/4 hlávky červenej kapusty
- 1 hrsť vlašských orechov
- 2 strúčiky cesnaku
- 1/2 citróna
- 100 g čerstvého krémového syra (napr. Goldessa, Buko, Fénix, Philadelphia)
- 2 lyžice majonézy
- Soľ a čierne mleté korenie podľa chuti
Postup prípravy
1. Krok
Z štvrtiny menšej hlávky červenej kapusty odstráňte tuhý hlúb a kapustu nakrájajte na menšie kúsky. Na suchej panvici opražte vlašské orechy, čo podčiarkne ich chuť.
2. Krok
Ešte teplé orechy zmiešajte s pokrájanou kapustou, cesnakom, šťavou z polovice citróna, krémovým syrom, majonézou, soľou a čerstvo mletým čiernym korením. Všetko dôkladne rozmixujte do hladkej konzistencie.
3. Krok
Podľa chuti pridajte ďalšiu citrónovú šťavu, soľ alebo korenie a podávajte s čerstvou rukolou.
Nátierka si zachováva svoju chuť aj na druhý deň, ale ak chcete ešte intenzívnejší zážitok, môžete pridať trochu čerstvého alebo naloženého chrenu. Táto nátierka je ideálna ako predjedlo alebo na chlebíčky a určite poteší vašich hostí!
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
14 videní