Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Popraskané červené sušienky Red Velvet

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Popraskané červené sušienky Red Velvet
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Popraskané červené sušienky Red Velvet Foto: www.shutterstock.com
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Crinkles, teda popraskané sušienky, sú obľúbené pečivo, ktoré zaujme na prvý pohľad svojím vzhľadom. Pred pečením sa malé guličky cesta obalia v štedrej dávke cukru, čo spôsobí charakteristický popraskaný efekt. Tento recept má navyše špecifickú červenú farbu, ktorá dodáva sušienkam ešte zaujímavejší vzhľad.

reklama:

Suroviny

  • 240 g hladkej múky
  • 10 g kakaa
  • 3 g prášku do pečiva
  • 1 balíček červeného potravinárskeho farbiva (voliteľné – ak sa nechce použiť, môžete pridať 1 lyžičku kakaa)
  • 175 g trstinového cukru
  • 75 g prepusteného masla
  • 1 vajce
  • 100 g Mascarpone
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Do misy nasypte múku, kakao, prášok do pečiva a červené farbivo. Všetky ingrediencie dobre premiešajte.

2. Krok

Do misy robota pridajte trstinový cukor a prepustené maslo. Túto zmes šľahajte približne 15 minút. Počas šľahania občas stierkou premiešajte, aby sa suroviny rovnomerne spracovali. Keď vznikne pena, pridajte vajce a pokračujte v šľahaní ešte 5 minút.

3. Krok

Znížte otáčky robota a postupne pridávajte Mascarpone. Potom opäť zvýšte otáčky, aby sa všetko dôkladne premiešalo. Znovu znížte otáčky a postupne vmiešajte pripravenú múčnu zmes.

4. Krok

Zmes preložte do inej misy a nechajte ju odpočívať v chladničke minimálne 1 hodinu, najlepšie však cez noc.

5. Krok

Z tuhej zmesi formujte malé guličky (asi 10 g každá) a obaľte ich hojne v práškovom cukre. Je dôležité, aby sa cukor na guličkách udržal v silnej vrstve, neodklepávajte ho prebytočný cukor. Guličky kladiete na plech s odstupom približne 2 cm, aby sa počas pečenia neslepili.

6. Krok

Po upečení nechajte sušienky ešte 10 minút chladnúť na plechu, potom ich opatrne preložte na mriežku, aby úplne vychladli.

reklama:

Tieto krásne popraskané sušienky s jemnou chuťou červeného velvetu sú ideálne na rôzne oslavy či len tak na zahryznutie pri káve!

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

46 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.