Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Popraskané červené sušienky Red Velvet

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Popraskané červené sušienky Red Velvet
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Popraskané červené sušienky Red Velvet Foto: www.shutterstock.com
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Crinkles, teda popraskané sušienky, sú obľúbené pečivo, ktoré zaujme na prvý pohľad svojím vzhľadom. Pred pečením sa malé guličky cesta obalia v štedrej dávke cukru, čo spôsobí charakteristický popraskaný efekt. Tento recept má navyše špecifickú červenú farbu, ktorá dodáva sušienkam ešte zaujímavejší vzhľad.

reklama:

Suroviny

  • 240 g hladkej múky
  • 10 g kakaa
  • 3 g prášku do pečiva
  • 1 balíček červeného potravinárskeho farbiva (voliteľné – ak sa nechce použiť, môžete pridať 1 lyžičku kakaa)
  • 175 g trstinového cukru
  • 75 g prepusteného masla
  • 1 vajce
  • 100 g Mascarpone
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Do misy nasypte múku, kakao, prášok do pečiva a červené farbivo. Všetky ingrediencie dobre premiešajte.

2. Krok

Do misy robota pridajte trstinový cukor a prepustené maslo. Túto zmes šľahajte približne 15 minút. Počas šľahania občas stierkou premiešajte, aby sa suroviny rovnomerne spracovali. Keď vznikne pena, pridajte vajce a pokračujte v šľahaní ešte 5 minút.

3. Krok

Znížte otáčky robota a postupne pridávajte Mascarpone. Potom opäť zvýšte otáčky, aby sa všetko dôkladne premiešalo. Znovu znížte otáčky a postupne vmiešajte pripravenú múčnu zmes.

4. Krok

Zmes preložte do inej misy a nechajte ju odpočívať v chladničke minimálne 1 hodinu, najlepšie však cez noc.

5. Krok

Z tuhej zmesi formujte malé guličky (asi 10 g každá) a obaľte ich hojne v práškovom cukre. Je dôležité, aby sa cukor na guličkách udržal v silnej vrstve, neodklepávajte ho prebytočný cukor. Guličky kladiete na plech s odstupom približne 2 cm, aby sa počas pečenia neslepili.

6. Krok

Po upečení nechajte sušienky ešte 10 minút chladnúť na plechu, potom ich opatrne preložte na mriežku, aby úplne vychladli.

reklama:

Tieto krásne popraskané sušienky s jemnou chuťou červeného velvetu sú ideálne na rôzne oslavy či len tak na zahryznutie pri káve!

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

89 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.