- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Popraskané čokoládové perníčky
Popraskané čokoládové perníčky
- Kusov: 30
- Porcií: 30
- Čas Prípravy: 2:10 hod
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 2:30 hod
Suroviny
- 175 g horkej čokolády 75 % kakaa
- 75 g masla
- 120 g cukru
- 2 vajcia
- 220 g hladkej múky
- 2 lyžice kakaa
- 1/2 lyžičky prášku do pečiva
- 1/2 lyžičky perníkového korenia
- štipka soli
- 30 - 50 g práškového cukru
Postup prípravy
1. Krok
75 g masla a 2 tyčinky tmavej čokolády (175 - 180 g rozpustíme v parnom kúpeli.
2. Krok
Po rozpustení necháme vychladnúť.
3. Krok
Do misky rozbijeme 2 vajcia a pridáme 120 g cukru..Spolu vyšľaháme do peny.
4. Krok
Do samostatnej misky dáme všetky suché prísady - 220 g múky, 2 lyžice. kakaa, 0,5 lyžičky prášku do pečiva, štipku soli perníkové korenie.premiešame..
5. Krok
Vychladnutú čokoládovú zmes pridáme k vyšľahaným vajíčkam a premiešame..potom vmiešame múčnu zmes..Vymiesime cesto, ktoré prikryjeme fóliou a dáme do chladničky.Cesto aby dobre popraskalo by malo odpočívať v chlade minimálne 2 hodiny.
6. Krok
Po 2 hodinách vyberieme cesto z chladničky.Do samostatnej misky si dáme práškový cukor.Z cesta vytvárame rovnomerné guličky asi v priemere 2,5 cm a obaľujeme ich v práškovom cukre..Ukladáme ich na plech vyložený s papierom na pečenie.Dnom pohára ich sploštíme..
7. Krok
Plech vložíme do vyhriatej rúry na 165°C a pečieme cca 20 minút.Charakteristickým znakom prepečenosti budú prasklinky a kôrka ktorá sa vytvorí..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
2620 videní