- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- polievka
- Pórová a zelerová krémová polievka zahustená zemiakom
Pórová a zelerová krémová polievka zahustená zemiakom
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 25min
- Hotové Za: 45min
Suroviny
- 3 stonky zeleru
- 2 dcl smotany na varenie
- 1 liter zeleninového vývaru
- 1 stredná hľuza zeleru
- 1 zemiak
- 1 lyžička mletého muškátového orieška
- petržlenová vňať
- 0,5 póru
- soľ a mleté čierne korenie
- olivový olej
Postup prípravy
1. Krok
Pripravte si zeleninu: ošúpte a nakrájajte zelerovú hľuzu a zemiaky, pór a stonkový zeler nakrájajte na kolieska. Na oleji orestujeme pór, potom pridáme zeler, stonkový zeler a zemiaky. Zalejeme vývarom, dochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom.
2. Krok
Uvarenie všetkých ingrediencií do mäkka trvá asi dvadsať minút. Potom pridajte petržlenovú vňať a po minútke varenia rozixujte tyčovým mixérom . Zalejeme smotanou a privedieme do varu. Podávajte s chrumkavými domácimi krutónmi!
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
347 videní