- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- slané chuťovky
- Prekladané syrové pagáčiky
Prekladané syrové pagáčiky
- Kusov: 40
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 2:0 hod
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 2:30 hod
Suroviny
- 500 g hladkej múky (rozdelenej na 200 a 200 g.)
- 300 g masla
- 2 žĺtka
- 4 lyžičky soli
- 225 g kyslej smotany
- 0,5 dl mlieka na kvások
- 1 lyžička cukru (na kvások)
- 30 g čerstvých kvasníc
- 150 g strúhaného tvrdého syra
- vajce na potretie
Postup prípravy
1. Krok
Najskôr navážte 200 g hladkej múky do misky, vymiešajte ho s mäkkým maslom .
2. Krok
Soľ vmiešame do 300 g hladkej múky, pridáme žĺtka a kvások ktorý si predtým pripravíme z mlieka, droždia a z cukru..Pridáme aj kyslú smotanu a všetko spolu premiesime na hladké cesto..
3. Krok
Cesto necháme nakysnúť , asi na 30 minút pod utierkou, a potom ho vyvaľkáme na pomúčenej doske na obdĺžnik..na cesto nadrobíme pripravenú zmes maslovej múky..a poprekladáme..Vrch posypeme trochou múky, prikryjeme a necháme 30 minút kysnúť..Postup pri prekladaní opakujeme 3 x..
4. Krok
Po poslednom preložení a nakysnutí cesto vyvaľkáme na hrúbku 1,5 - 2 cm a vykrajujeme pagáčiky , ktoré ukladáme na plech vyložený s papierom na pečenie.
5. Krok
Predhrejeme si rúru na 170°C ..Na jemnom strúhadle n astrúhame syr, a pagáčiky najskôr potrieme rozšľahaným vajíčkom a potom posypeme strúhaným syrom..
6. Krok
Pečieme ich asi 30 minút, pričom neotvárame dvierka prvých 15 minút pečenia určite..
7. Krok
Upečené necháme vychladnúť..
Priemerné hodnotenie receptu
(4.3 / 5)
4 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
7420 videní