Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Prekladaný vianočník

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Vianocnik.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.mindmegette.hu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 60min
  • Varenie: 60min
  • Hotové Za: 2:0 hod
reklama:

Suroviny

  • Cesto:
  • 500 g hladkej múky
  • 50 g práškového cukru
  • štipka soli
  • 200 g studeného masla
  • 10 g droždia
  • 3 žĺtky
  • 1 dcl suchého bieleho vína
  • Jablková plnka:
  • 1 kg jabĺk
  • 2 lyžice cukru
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 0,5 dcl bieleho vína
  • 1 lyžička mletej škorice
  • štipka mletého klinčeka
  • Maková plnka:
  • 200 g mletého maku
  • 100 g cukru
  • 1 lyžica medu
  • 1 lyžička nastrúhaná citrónoá kôra
  • 1 dcl vody
  • 0,5 dcl bieleho vína
  • 50 g hrozienok
  • Orechová plnka:
  • 200 g mletých vlašských orechov
  • 100 g cukru
  • 1 lyžica medu
  • 1 lyžička nastrúhanej pomarančovej kôry
  • 1 dcl vody
  • 0,5 dcl bieleho vína
  • 50 g hrozienok
  • 4 lyžice hustého slivkového lekváru
  • 1 žĺtok
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Ošúpané jablká nastrúhame, vytlačíme šťavu, potom zmiešame s citrónovou šťavou, cukrom a korením. Podlejeme vínom a dusíme, kým sa nevyvarí všetka šťava.

2. Krok

Na makovú plnku uvaríme cukor s vodou, medom, citrónovou kôrou a vínom na sirupovú konzistenciu, pridáme hrozienka a zmiešame s makom. Rovnakým spôsobom sa pripravuje orechová plnka.

3. Krok

Do misky preosejeme múku, pridáme na kocky nakrájané maslo, krupicový cukor, soľ, droždie a rýchlym pohybom premiešame. Pridajte žĺtky a toľko bieleho vína, aby ste vytvorili stredne mäkké cesto. Potom sa zabalí do fólie a vloží na 30 minút do chladničky.

4. Krok

Plech s rozmermi 20x30 cm vyložíme papierom na pečenie tak, aby okraje na všetkých štyroch stranách prečnievali. Potom koláčik zložíme. Cesto rozdeľte na 5 rovnakých častí. Na plech vyvaľkáme prvé cesto, natrieme orechovú plnku a vyvaľkáme a natiahneme druhé cesto , potom natrieme makovú plnku. Potom vyvaľkáme ďalšiu časť cesta a natiahneme ho na makovú plnku.. Na cesto rozotrieme hustý slivkový lekvár a vyvaľkáme štvrté cesto ktoré tiež natiahneme.. Na cesto rozotrieme jablkovú plnku a prikryjeme posledným vyvaľkaným cestom..

5. Krok

Vrch potrieme vyšľahaným žĺtkom a popicháme vidličkou. pečieme v predhriatej rúre na 170°C 50 - 60 minút do zlatista..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1158 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.