Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Prekladaný vianočník

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Vianocnik.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.mindmegette.hu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 60min
  • Varenie: 60min
  • Hotové Za: 2:0 hod
reklama:

Suroviny

  • Cesto:
  • 500 g hladkej múky
  • 50 g práškového cukru
  • štipka soli
  • 200 g studeného masla
  • 10 g droždia
  • 3 žĺtky
  • 1 dcl suchého bieleho vína
  • Jablková plnka:
  • 1 kg jabĺk
  • 2 lyžice cukru
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 0,5 dcl bieleho vína
  • 1 lyžička mletej škorice
  • štipka mletého klinčeka
  • Maková plnka:
  • 200 g mletého maku
  • 100 g cukru
  • 1 lyžica medu
  • 1 lyžička nastrúhaná citrónoá kôra
  • 1 dcl vody
  • 0,5 dcl bieleho vína
  • 50 g hrozienok
  • Orechová plnka:
  • 200 g mletých vlašských orechov
  • 100 g cukru
  • 1 lyžica medu
  • 1 lyžička nastrúhanej pomarančovej kôry
  • 1 dcl vody
  • 0,5 dcl bieleho vína
  • 50 g hrozienok
  • 4 lyžice hustého slivkového lekváru
  • 1 žĺtok
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Ošúpané jablká nastrúhame, vytlačíme šťavu, potom zmiešame s citrónovou šťavou, cukrom a korením. Podlejeme vínom a dusíme, kým sa nevyvarí všetka šťava.

2. Krok

Na makovú plnku uvaríme cukor s vodou, medom, citrónovou kôrou a vínom na sirupovú konzistenciu, pridáme hrozienka a zmiešame s makom. Rovnakým spôsobom sa pripravuje orechová plnka.

3. Krok

Do misky preosejeme múku, pridáme na kocky nakrájané maslo, krupicový cukor, soľ, droždie a rýchlym pohybom premiešame. Pridajte žĺtky a toľko bieleho vína, aby ste vytvorili stredne mäkké cesto. Potom sa zabalí do fólie a vloží na 30 minút do chladničky.

4. Krok

Plech s rozmermi 20x30 cm vyložíme papierom na pečenie tak, aby okraje na všetkých štyroch stranách prečnievali. Potom koláčik zložíme. Cesto rozdeľte na 5 rovnakých častí. Na plech vyvaľkáme prvé cesto, natrieme orechovú plnku a vyvaľkáme a natiahneme druhé cesto , potom natrieme makovú plnku. Potom vyvaľkáme ďalšiu časť cesta a natiahneme ho na makovú plnku.. Na cesto rozotrieme hustý slivkový lekvár a vyvaľkáme štvrté cesto ktoré tiež natiahneme.. Na cesto rozotrieme jablkovú plnku a prikryjeme posledným vyvaľkaným cestom..

5. Krok

Vrch potrieme vyšľahaným žĺtkom a popicháme vidličkou. pečieme v predhriatej rúre na 170°C 50 - 60 minút do zlatista..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1074 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.