Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Prešívaná deka s makom a višňami

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Makovo visnova presivana deka.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 1:10 hod
reklama:

Suroviny

  • Makové cesto :
  • 5 vajec
  • 300 g jemného kryštálového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 125 ml vody
  • 125 ml oleja
  • 300 g polohrubej múky
  • štipka soli
  • 50 g mletého maku
  • 1/2 balíka prášku do pečiva
  • 100 g odkôstkovaných višní
  • Na mriežku :
  • 2 vajcia
  • 500 g tvarohu
  • 50 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 lyžička nastrúhanej citrónovej kôry
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najprv oddeľte vajcia. Z bielkov vyšľaháme sneh. Žĺtky vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom do peny. Striedavo vmiešame olej a vodu. Múku preosejeme so soľou, makom a kypriacim práškom a primiešame striedavo s vyšľahanými bielkami. Nakoniec opatrne vmiešame višne..

2. Krok

Plech vystelieme papierom na pečenie a rozotrieme naň cesto. Rúru predhrejeme na 180 °C.

3. Krok

Na mriežku , najskôr oddeľte vajcia. Žĺtka vymiešame s tvarohom, cukrom, vanilkovým cukrom a citrónovou kôrou. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a opatrne ich vmiešame k tvarohovej hmote. .

4. Krok

Zmes dajte do cukrárskeho vrecka s veľkou tryskou a naneste ju na cesto v mriežkovom vzore. Koláč pečieme v predhriatej rúre asi 30 minút.

5. Krok

Koláč necháme na plechu vychladnúť a pred krájaním ho posypeme práškovým cukrom.

reklama:

Tip

Na jeseň a v zime možno túto ovocnú deku pripraviť so zaváranými višňami alebo iným zaváraným ovocím: Ovocie dôkladne scedíme, podľa potreby nakrájame na malé kúsky a spracujeme podľa receptu.

Namiesto maku sa dajú použiť napríklad aj strúhané mandle.

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

107 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.