Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Prešívaná deka s makom a višňami

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Makovo visnova presivana deka.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 1:10 hod
reklama:

Suroviny

  • Makové cesto :
  • 5 vajec
  • 300 g jemného kryštálového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 125 ml vody
  • 125 ml oleja
  • 300 g polohrubej múky
  • štipka soli
  • 50 g mletého maku
  • 1/2 balíka prášku do pečiva
  • 100 g odkôstkovaných višní
  • Na mriežku :
  • 2 vajcia
  • 500 g tvarohu
  • 50 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 lyžička nastrúhanej citrónovej kôry
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najprv oddeľte vajcia. Z bielkov vyšľaháme sneh. Žĺtky vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom do peny. Striedavo vmiešame olej a vodu. Múku preosejeme so soľou, makom a kypriacim práškom a primiešame striedavo s vyšľahanými bielkami. Nakoniec opatrne vmiešame višne..

2. Krok

Plech vystelieme papierom na pečenie a rozotrieme naň cesto. Rúru predhrejeme na 180 °C.

3. Krok

Na mriežku , najskôr oddeľte vajcia. Žĺtka vymiešame s tvarohom, cukrom, vanilkovým cukrom a citrónovou kôrou. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a opatrne ich vmiešame k tvarohovej hmote. .

4. Krok

Zmes dajte do cukrárskeho vrecka s veľkou tryskou a naneste ju na cesto v mriežkovom vzore. Koláč pečieme v predhriatej rúre asi 30 minút.

5. Krok

Koláč necháme na plechu vychladnúť a pred krájaním ho posypeme práškovým cukrom.

reklama:

Tip

Na jeseň a v zime možno túto ovocnú deku pripraviť so zaváranými višňami alebo iným zaváraným ovocím: Ovocie dôkladne scedíme, podľa potreby nakrájame na malé kúsky a spracujeme podľa receptu.

Namiesto maku sa dajú použiť napríklad aj strúhané mandle.

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

153 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.