- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Presýpacie hodiny
Presýpacie hodiny
- Kusov: 1
- Porcií: 18
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- Cesto 2X
- 4 bielka
- 4 lyžice práškového cukru
- 2 lyžice mletých lieskových orechov
- 2 lyžice polohrubej múky
- 1/2 prášku do pečiva
- Krém:
- 8 žĺtkov
- 8 lyžíc cukru
- 1/2 litra mlieka
- 2 práškové želatíny
- 200 g bielej čokolády
- 1/2 litra smotany na šľahanie
- ešte potrebujete:
- 4 banány
- citrónovú šťavu
- strúhanú bielu čokoládu
Postup prípravy
1. Krok
Vaječné bielka vyšľaháme so štipkou soli do tuha, a potom postupne pridávame cukor.Zmiešame si v miske múku s práškom d pečiva a s mletými orechmi a jemne vmiešame k bielkovej zmesi.
2. Krok
Pečieme z dvoch dávok dve piškóty na plechu s papierom na pečenie.Rozmer plechu je 20 x 30 pri teplote 175°C 10 - 15 minút.Upečenú piškótu trochu pokropíme mliekom..
3. Krok
Pripravíme si krém: vyšľaháme žĺtky do peny s cukrom v troche mlieka a zvyšné mlieko rozvaríme..Potom prilejeme žĺtkovú zmes a uvaríme kým nám zmes nezhustne.Varíme na miernom ohni môže to chvíľu trvať.
4. Krok
Pripravíme si želatínu podľa návodu na obale a taktiež v smotane roztopíme čokoládu..Po malých množstvách pridávame k žĺtkovému krému smotanu s čokoládou a aj želatínu..
5. Krok
Banány pozdĺžne prekrojíme a potrieme citrónovou šťavou.
6. Krok
Na piškótu natrieme polovicu krému, vtlačíme banán,zarovnáme krém a priložíme druhú polovicu piškóty.Potom rozotrieme druhú polovicu krému opäť vtlačíme banán a zarovnáme.Ozdobíme nastrúhanou bielou čokoládou..
Priemerné hodnotenie receptu
(1 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
3495 videní