Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Prevrátený koláč s jablkami a vanilkovým krémom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Jablkovy obrateny.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
desertdecasa.ro
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • Piškóta:
  • 4 vajcia
  • 5 lyžíc práškového cukru
  • 6 lyžíc polohrubej múky
  • 1 vanilkový cukor
  • štipka soli
  • Krém:
  • 800 ml mlieka
  • 3 vanilkové pudingy
  • 3 vajcia
  • 1 vanilkový cukor
  • štipka soli
  • 150 g cukru
  • Jablková vrstva:
  • 800 g nastrúhaných jabĺk
  • 100 g cukru
  • 50 g masla
  • 1 lyžička citrónovej šťavy
  • 1 vanilkový cukor
  • Karamel:
  • 80 g cukru
  • 50 ml smotanyna šľahanie
  • Ozdoba:
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 1 vanilkový cukor
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

najskôr si pripravíme karamel.. na nepriľnavú panvicu dajte cukor a skaramelizujte ho.potom pridajte šľahačku a prevarte..keď sa zmes zjednotí vylejte karamel na plech pripravený s papierom na pečenie. 30 x 25..

2. Krok

pripravíme si jablkovú plnku..V hrnci rozvaríme jablká s cukrom a s vanilkovým cukrom..Pridáme aj maslo..Povaríme asi 5 minút..Potom jablkovú plnku rozotrieme na dno plechu na karamel..

3. Krok

Mlieko (600 ml) varte na miernom ohni. V miske dobre premiešajte vajcia s cukrom, pudingom a zvyškom studeného mlieka. Keď mlieko začalo vrieť, pridajte vyššie pripravenú zmes, prevarte a nepretržite miešajte, až kým krém nezhoustne (max. 1 minúta). Odložíme z ohňa vmiešame vanilkový cukor a štipku soli..Krém vylejeme na jablkovú vrstvu ešte horúci.takto necháme puding na plechu úplne vychladnúť potom naň dáme piškótovú vrstvu.

4. Krok

Najskôr si vyšľaháme bielká so štipkou soli, vyšľaháme do peny, potom pridáme cukor a ušľaháme tuhý sneh..Zvlášť vyšľaháme žĺtka s vanilkovým cukrom, potom k nim pridáme vyšľahaný bielkový sneh a nakoniec vmiešame múku s práškom do pečiva.Cesto vylejeme na vanilkový krém.

5. Krok

Koláčik vložíme do vyhriatej rúry na 170°C a pečieme ho 25 - 30 minút.

6. Krok

Koláčik necháme na plechu chladnúť najlepšie niekoľko hodín (cez noc.) a až potom ho preklopíme.Vyšľaháme potom šľahačku s vanilkovým cukrom a vrch dozdobíme cukrárskym vreckom.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

7914 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.