- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- slané chuťovky
- Príprava krutónikov z bieleho chleba s cesnakom
Príprava krutónikov z bieleho chleba s cesnakom
- Kusov: 1
- Porcií: 5
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 15min
- Hotové Za: 25min
Suroviny
- 150 g bieleho chleba
- 30 g olivového oleja
- 1 strúčik cesnaku
- soľ podľa chuti
Postup prípravy
1. Krok
Chlieb nakrájajte na ľubovoľné kúsky. Nakrájala som na malé kocky. Na to je veľmi výhodné vziať si už nakrájaný toastový chlieb. Bude to stačiť najskôr nakrájať na dlhé prúžky a potom na kocky. Krutóny môžete vyrábať aj vo forme tyčiniek a jednoducho akéhokoľvek tvaru.
2. Krok
Nakrájaný chlieb položte na plech vhodnej veľkosti. Vložíme do rúry vyhriatej na 180°C. Sušte do zlatista. Čas bude závisieť od vašej rúry a veľkosti kúskov. Ten môj schol asi 15 minút. neustále ho sledujte - krutóny sa môžu rýchlo spáliť.
3. Krok
Kým sa pečú krutóny, pripravte si dresing. Nalejte olej do misky. Cesnak ošúpeme a lisom pretlačíme do oleja. Množstvo oleja a cesnaku môžete obmieňať podľa chuti. Olej zmiešame s cesnakom. Použila som olivový olej, ale postačí akýkoľvek rastlinný olej.
4. Krok
Hotové kruóny vyberte z rúry. Presypte ich do hlbokej misky, v ktorej bude vhodné ich premiešať. Dresing z oleja nalejte do ešte na horúce krutóny a rýchlo premiešajte, aby sa lepšie vstrebal. Podľa chuti dosolíme. Znova premiešajte. Krutóniky sú pripravené.
Priemerné hodnotenie receptu
(1 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
372 videní