- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Profiterolky s Baileys krémom a krakelínom
Profiterolky s Baileys krémom a krakelínom
- Kusov: 40
- Porcií: 40
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 1:10 hod
Suroviny
- 180 ml vody
- 85 g masla
- 130 g hladkej múky
- 3 - 4 vajcia
- štipka soli
- Krakelín:
- 50 g masla
- 40 g hladkej múky
- 15 g kakaa
- Krém:
- 150 ml baileys
- 180 ml mlieka
- 4 žĺtka
- 80 g cukru
- 30 g škrobu
- 60 g bielej čokolády
- 200 g mascarpone
Postup prípravy
1. Krok
Mlieko spolu s baileys dáme na oheň a necháme zovrieť..V miske vymiešame žĺtky s cukrom a so škrobom..Potom pridáme trochu mlieka a tenkým prúdom vlejeme ostatné mlieko a dáme spolu na malý plameň variť..Varíme do zhustnutia..Potom pridáme na kúsky nalámanú bielu čokoládu rozmiešame kým sa všetko neprepojí, odstavíme prikryjeme fóliou a necháme úplne vychladnúť..
2. Krok
Mascarpone vyšľaháme s cukrom a potom pridáme vychladnutý krém a spolu vyšľaháme.
3. Krok
Pripravíme si krakelín..Všetky suroviny spolu vymiesime .Hmotu si dáme medzi dva papiere na pečenie a vyvaľkáme na 2 mm..takto dáme do mrazničky zamraziť..
4. Krok
medzitým si pripravíme odpaľované cesto.Dáme si variť vodu s maslom a so štipkou soli..Keď sa maslo rozpustí , za stáleho miešania vsypeme múku a odpaľujeme kým sa voda neodparí a cesto sa nespojí do celku..
5. Krok
cesto necháme mierne vychladnúť a potom za pomoci ručného šľahača pridávame po jednom vajcia , podľa potreby..Cesto nesmie byť riedke a musí byť hladké a lesklé..
6. Krok
Cesto si preložíme do cukrárskeho vrecka a na plech s papierom na pečenie striekame malé profiterolky, ktoré na povrchu sploštíme prstom namočeným do vody.
7. Krok
Vyberieme z mraziaku krakelín, a vykrajovátkom s primeranou veľkosťou vykrajujeme kolieska , ktoré prikladáme na každú profiterolku. Opäť prstom jemne pritlačíme.
8. Krok
Pečieme ich v predhriatej rúre na 180°C 30 - 35 minút, a trúbu neotvárame.Upečené necháme úplne vychladnúť..Hotové musia byť suché a ľahké..Nožom odspodu urobíme dierku , ktorú potom vyplníme krémom z cukrárskeho vrecka.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
2562 videní