Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Profiterolky s čučoriedkovým krémom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Profiterolky s cucoriedkovym kremom.jpg
16
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.vkusnyblog.ru
  • Kusov: 40
  • Porcií: 40
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 1:10 hod

Karpatka 2.jpg
www.vkusnyblog.ru
Zavarnye koltsa s rikottoi 3.jpg
www.vkusnyblog.ru
Karpatka 2 1.jpg
www.vkusnyblog.ru
Zavarnye koltsa s rikottoi 4.jpg
www.vkusnyblog.ru
Profitroli s kurinym salatom 1.jpg
www.vkusnyblog.ru
Shu s golubikoi 1.jpg
www.vkusnyblog.ru

Vanilny puding s persikom 3.jpg
www.vkusnyblog.ru

Shu s golubikoi 2.jpg
www.vkusnyblog.ru
Shu s golubikoi 3.jpg
www.vkusnyblog.ru
Shu s golubikoi 4.jpg
www.vkusnyblog.ru
Shu s golubikoi 5.jpg
www.vkusnyblog.ru
Shu s golubikoi 6.jpg
www.vkusnyblog.ru
Shu s golubikoi 7.jpg
www.vkusnyblog.ru
Shu s golubikoi 8.jpg
www.vkusnyblog.ru
Shu s golubikoi 9.jpg
www.vkusnyblog.ru

reklama:

Suroviny

  • 240 ml vody
  • 120 g masla
  • štipka soli
  • 170 g hladkej múky
  • 4 vajcia
  • Krém:
  • 200 g čučoriedok
  • 100 g cukru
  • 15 g kukuričného škrobu
  • 2 žĺtky
  • 200 g mascarpone
  • na ozdobu:
  • biela čokoláda
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Do hrnca si dáme vodu, nakrájané maslo a štipku soli.Dáme pomaly variť kým sa maslo nerozpustí..Potom za stáleho miešania vsypeme múku a miešame kým sa voda neodparí a cesto sa nespojí..2 - 3 minúty miešame na miernom ohni.Potom odstavíme.

2. Krok

Cesto preložíme do misy a necháme mierne vychladnúť..Potom začneme miešať a prihadzujeme počas miešania vajcia.Za každým vajcom počkáme kým sa vajce neprepojí z cestom, až potom pridáme ďalšie vajce.cesto nesmie byť riedke , musí byť hladké a lesklé.

3. Krok

Po vymiešaní si dáme cesto do cukrárskeho vrecka a na plech s papierom na pečenie striekame kolieska..

4. Krok

Plech dáme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme cca 30 - 35 minút ..Počas pečenia rúru neotvárame..

5. Krok

Pripravíme si krém..Čučoriedky dáme do hrnca s polovicou cukru na krém a privedieme do varu..Povaríme na miernom plameni 5 - 7 minút.Potom odstavíme a za pomoci ponorného mixéra vymixujeme na pyré.Podľa potreby môžete potom pyré prepasírovať..

6. Krok

V inej miske si vyšľaháme žĺtka s druhou polovicou cukru a so škrobom do peny.Zalejeme horúcim čučoriedkovým pyré a na miernom ohni za stáleho miešania uvaríme hustý krém.

7. Krok

Po uvarení prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme úplne vychladnúť..Do vychladnutého potom vmiešame mascarpone a vyšľaháme na ľahký , nadýchaný krém.

8. Krok

Upečené profiterolky necháme úplne vychladnúť..musia byť suché a nadýchané..Zo spodnej strany urobíme nožom malú dierku .

9. Krok

Krém si preložíme do cukrárskeho vrecka a tenkou dýzou cez dierku vstrekneme čučoriedkový krém.

10. Krok

nakoniec si vo vodnom kúpeli rozpustíme bielu čokoládu a ponárame do nej vrcholy profiteroliek. Môžete ešte ozdobne posypať ..potom necháme pár hodín v chladničke nech krém a čokoláda zatuhne.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1320 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.