- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Profiterolky s čučoriedkovým krémom
Profiterolky s čučoriedkovým krémom
- Kusov: 40
- Porcií: 40
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 1:10 hod
Suroviny
- 240 ml vody
- 120 g masla
- štipka soli
- 170 g hladkej múky
- 4 vajcia
- Krém:
- 200 g čučoriedok
- 100 g cukru
- 15 g kukuričného škrobu
- 2 žĺtky
- 200 g mascarpone
- na ozdobu:
- biela čokoláda
Postup prípravy
1. Krok
Do hrnca si dáme vodu, nakrájané maslo a štipku soli.Dáme pomaly variť kým sa maslo nerozpustí..Potom za stáleho miešania vsypeme múku a miešame kým sa voda neodparí a cesto sa nespojí..2 - 3 minúty miešame na miernom ohni.Potom odstavíme.
2. Krok
Cesto preložíme do misy a necháme mierne vychladnúť..Potom začneme miešať a prihadzujeme počas miešania vajcia.Za každým vajcom počkáme kým sa vajce neprepojí z cestom, až potom pridáme ďalšie vajce.cesto nesmie byť riedke , musí byť hladké a lesklé.
3. Krok
Po vymiešaní si dáme cesto do cukrárskeho vrecka a na plech s papierom na pečenie striekame kolieska..
4. Krok
Plech dáme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme cca 30 - 35 minút ..Počas pečenia rúru neotvárame..
5. Krok
Pripravíme si krém..Čučoriedky dáme do hrnca s polovicou cukru na krém a privedieme do varu..Povaríme na miernom plameni 5 - 7 minút.Potom odstavíme a za pomoci ponorného mixéra vymixujeme na pyré.Podľa potreby môžete potom pyré prepasírovať..
6. Krok
V inej miske si vyšľaháme žĺtka s druhou polovicou cukru a so škrobom do peny.Zalejeme horúcim čučoriedkovým pyré a na miernom ohni za stáleho miešania uvaríme hustý krém.
7. Krok
Po uvarení prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme úplne vychladnúť..Do vychladnutého potom vmiešame mascarpone a vyšľaháme na ľahký , nadýchaný krém.
8. Krok
Upečené profiterolky necháme úplne vychladnúť..musia byť suché a nadýchané..Zo spodnej strany urobíme nožom malú dierku .
9. Krok
Krém si preložíme do cukrárskeho vrecka a tenkou dýzou cez dierku vstrekneme čučoriedkový krém.
10. Krok
nakoniec si vo vodnom kúpeli rozpustíme bielu čokoládu a ponárame do nej vrcholy profiteroliek. Môžete ešte ozdobne posypať ..potom necháme pár hodín v chladničke nech krém a čokoláda zatuhne.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1320 videní