- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Profiteroly s makadamovým krehkým krémom
Profiteroly s makadamovým krehkým krémom
- Kusov: 24
- Porcií: 24
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- Odpaľované cesto :
- 125 ml plnotučného mlieka
- 125 ml vody
- 1/2 lyžičky soli
- 100 g masla
- 150 g hladkej múky
- 4 vajcia
- Makadamiový krém:
- 150 g makadamiových orechov
- 1/2 lyžičky soli
- 1/4 lyžičky sódy bkarbóny
- 150 g práškového cukru
- 120ml vody
- 40 g masla
- 250 ml smotany na šľahanie
- Čokoládová ganache:
- 125 ml smotany na šľahanie
- 125 g kvalitnej horkej čokolády
- 20 g masla
Postup prípravy
1. Krok
Mlieko, vodu, soľ a maslo dáme do stredného hrnca a privedieme do varu na strednom ohni, indukčný stupeň 6. Zohrievame až tesne pod bod varu alebo kým sa maslo neroztopí. Odstráňte z ohňa a pridajte múku, miešajte vareškou, kým sa všetko nespojí. Vráťte späť na oheň a miešajte 2 minúty, kým zmes nevytvorí hladkú pastu a nevytvorí guľu. Vložte zmes do misy voľne stojaceho mixéra s lopatkovým nástavcom. Šľaháme 3 minúty alebo kým zmes nevychladne. Pridajte vajcia, jedno po druhom, medzi každým pridaním dôkladne premiešajte. Miešajte, kým nebude cesto hladké a lesklé.
2. Krok
Cesto dáme do cukrárskeho vrecka s okrúhlou špičkou a na plech vyložený s papierom na pečenie striekame kolieska asi 5 cm od seba . Pred vložením do rúry ich jemne pofŕkame vodou..
3. Krok
Pečieme vo vyhriatej rúre na 190°C asi 30 minút.. Rúru prvých 15 minút neotvárame .. Po upečení necháme na plechu úplne vychladnúť.
4. Krok
Makadamový krehký krém Plech vystelieme papierom na pečenie alebo silikónovou podložkou. Zmiešajte orechy, soľ a sódu bikarbónu v malej miske. Zmiešajte cukor a vodu v hrnci ..Umiestnite na strednú teplotu, indukčný stupeň 6 a priveďte do varu. Varte 8 minút, alebo kým karamel nezíska svetlohnedú farbu. Pridajte maslo a miešajte, aby sa spojilo. Pokračujte vo varení na strednom ohni, indukčný stupeň 6, 8 minút alebo kým teplomer cukru neukáže 150 °C. Prelejeme cez orechy.. Vylejeme na pripravený plech a necháme vychladnúť. Nasekajte alebo rozbite valčekom, aby ste vytvorili krehké omrvinky. Smotanu vyšľaháme do tuha a pridáme omrvinky..
5. Krok
Smotanu dáme do menšieho hrnca a privedieme do varu na stredne vysokej teplote, indukčný stupeň 7. Čokoládu dáme do misky, zalejeme horúcou smotanou a zašľaháme maslo, kým sa čokoláda úplne nerozpustí a zmes je hladká a lesklá. Odložte.
6. Krok
Upečené koláčiky najskôr namočíme zvrchu v ganache a necháme čokoládu stuhnúť. Potom ich rozpolíme a naplníme makadamiovým krehkým krémom.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
109 videní