- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Prsia černošky
Prsia černošky

- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 200 g mak
- 200 g kokos
- 6 bielok
- 100 g cukru
- 1 vanilkový puding
- 545 ml mlieka
- 2 lyžičky instantnej želatíny
- 40 g práškového cukru
- 325 g masla
- 30 g kakaa
- 14 veľkých okrúhlych piškót
- 14 hrozienok
- 77 g citrónové želé
- 200 ml vody
- 1 vanilkový cukor
Postup prípravy
1. Krok
Najprv vyšľaháme bielky do tuha a lesku. Počas šľahania pridávame cukor. Potom šľahajte, kým hmota veľmi nezhustne. Ďalším krokom je nasypanie kokosových vločiek a suchého maku. Všetko jemne premiešajte ručne alebo na najnižšej rýchlosti mixéra. Potom pripravené cesto vložte do obdĺžnikového plechu vystlaného papierom na pečenie. Základ pečte 30 minút pri teplote 180 °C. Po upečení treba nechať koláč úplne vychladnúť.
2. Krok
Pudingový prášok rozpustite v odložených 150 ml mlieka. Zvyšné mlieko priveďte do varu s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom. Potom do mlieka pridajte predtým vymiešaný puding a do horúceho mlieka pridajte želatínu. Hotový puding by mal byť odložený na vychladnutie. Potom do zmäknutého masla izbovej teploty pridávajte vychladnutú pudingovú hmotu, kým nevznikne hladký krém.
3. Krok
Pripravenú piškótu potrite krémom . Potom rozpustite citrónové želé v horúcej vode. Okrúhle piškóty namáčajte do vychladnutého želé a poukladajte ich na krém. Zvyšné želé nalejte na koláč. Koláč by mal byť chladený v chladničke.
4. Krok
5 g práškovej želatíny rozpustite v teplom mlieku a nechajte napučať. Maslo, kakao a cukor by sa mali vložiť do hrnca a zohriať vo vodnom kúpeli. Keď sa ingrediencie spoja, pridajte mlieko a želatínu do kakaovej hmoty. Všetko dôkladne premiešajte, kým sa všetko nespojí. Pripravenú čokoládovú polevu vylejeme na piškóty. Nakoniec do stredu piškót poukladajte hrozienko. Koláč prsia černošky by mal stuhnúť v chladničke aspoň 8 hodín.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
11 videní