- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- cesto
- Pšenično ražný chlieb
Pšenično ražný chlieb

- Kusov: 1
- Porcií: 5
- Čas Prípravy: 60min
- Varenie: 60min
- Hotové Za: 2:0 hod

Suroviny
- 2 hrnčeky pšeničnej polohrubej múky
- 2 hrnčeky hladkej ražnej múky
- 2 hrnčeky studenej vody
- 1 lyžička rasce
- 1 lyžička soli
- 1 lyžička octu
- 1/2 lyžičky sušeného droždia
Postup prípravy
1. Krok
V samostatnej miske zmiešame suché prísady. Pridáme vodu , ocot a premiešame vareškou.. Vznikne nám riedke cesto ..Cesto posypeme múkou , prikryjeme utierkou a necháme cez noc kysnúť 12 - 15 hodín je ideál.. Vykysnuté cesto premiesime , opäť posypeme múkou a necháme 30 minút odstáť..
2. Krok
Rúru nadstavíme na 230°C a vložíme do nej vyšší hrniec s priemerom 23 cm cca.. Horúci hrniec vyberieme z rúry a vyklopíme doň cesto.. Hrniec nieje potrebné mastiť ani vystielať papierom.. Hrniec prikryjeme pokrievkou alebo alobalom a vložíme do rúry a necháme piecť 30 minút.. Potom teplotu znížime na 210°C odstránime pokrievku a pečieme ďalších 20 - 30 minút .. Upečený chlieb vyklopíme z hrnca poklepeme odspodu a ak znie duto je už hotový,, Necháme na mriežke úplne vychladnúť.

Priemerné hodnotenie receptu
(2.3 / 5)
3 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1891 videní