Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Pšenový nákyp

Chod:
Náročnosť:
reklama:
_DSC0241
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 45min
  • Hotové Za: 1:20 hod

Ak máte radi ryžový nákyp, verím, že si obľúbite aj tento pšenový. Pšeno je vhodné pre celiatikov 😉

reklama:

Suroviny

  • pšeno 250g
  • voda 2 hrnčeky
  • smotana na varenie 1 hrnček
  • cukor trstinový 1/2 hrnčeka
  • vajcia 2 ks
  • hrozienka
  • brusnice sušené
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Pšeno poriadne premyjeme vo vlažnej vode a dáme do väčšieho hrnca, pridáme vodu a varíme 5-10 minút. Zakryté necháme postáť ďaľších 10 minút.

2. Krok

V miske si zmiešame smotanu na varenie, vajcia, cukor, podľa chuti hrozienka a sušené brusnice a premiešame. Vylejeme na pšeno a dôkladne opäť premiešame.

3. Krok

Prelejeme do maslom vymastenej koláčovej formy a na vrch dáme maslo.

4. Krok

Pečieme vo vyhriatej rúre pri 200° C asi 35-40 minút.

5. Krok

Dobrú chuť :-)

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

8958 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.