- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- sladké
- Pšenový nákyp
Pšenový nákyp
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 45min
- Hotové Za: 1:20 hod
Ak máte radi ryžový nákyp, verím, že si obľúbite aj tento pšenový. Pšeno je vhodné pre celiatikov 😉
Suroviny
- pšeno 250g
- voda 2 hrnčeky
- smotana na varenie 1 hrnček
- cukor trstinový 1/2 hrnčeka
- vajcia 2 ks
- hrozienka
- brusnice sušené
Postup prípravy
1. Krok
Pšeno poriadne premyjeme vo vlažnej vode a dáme do väčšieho hrnca, pridáme vodu a varíme 5-10 minút. Zakryté necháme postáť ďaľších 10 minút.
2. Krok
V miske si zmiešame smotanu na varenie, vajcia, cukor, podľa chuti hrozienka a sušené brusnice a premiešame. Vylejeme na pšeno a dôkladne opäť premiešame.
3. Krok
Prelejeme do maslom vymastenej koláčovej formy a na vrch dáme maslo.
4. Krok
Pečieme vo vyhriatej rúre pri 200° C asi 35-40 minút.
5. Krok
Dobrú chuť :-)
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
8958 videní