Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Pšenový nákyp

Chod:
Náročnosť:
reklama:
_DSC0241
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 45min
  • Hotové Za: 1:20 hod

Ak máte radi ryžový nákyp, verím, že si obľúbite aj tento pšenový. Pšeno je vhodné pre celiatikov 😉

reklama:

Suroviny

  • pšeno 250g
  • voda 2 hrnčeky
  • smotana na varenie 1 hrnček
  • cukor trstinový 1/2 hrnčeka
  • vajcia 2 ks
  • hrozienka
  • brusnice sušené
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Pšeno poriadne premyjeme vo vlažnej vode a dáme do väčšieho hrnca, pridáme vodu a varíme 5-10 minút. Zakryté necháme postáť ďaľších 10 minút.

2. Krok

V miske si zmiešame smotanu na varenie, vajcia, cukor, podľa chuti hrozienka a sušené brusnice a premiešame. Vylejeme na pšeno a dôkladne opäť premiešame.

3. Krok

Prelejeme do maslom vymastenej koláčovej formy a na vrch dáme maslo.

4. Krok

Pečieme vo vyhriatej rúre pri 200° C asi 35-40 minút.

5. Krok

Dobrú chuť :-)

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

9110 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.