Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Pudingáče najlepšie na svete

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Pudingace.jpg
16
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Zdroj:lussisworldofartcraft.blogspot.com
  • Kusov: 16
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 60min
  • Varenie: 25min
  • Hotové Za: 1:25 hod
reklama:

Suroviny

  • 400 g hladkej múky
  • 250 ml mlieka
  • štipka soli
  • 5 lyžíc cukru
  • 20 g čerstvých kvasníc
  • 3 žĺtky
  • 3 lyžice rozpusteného masla
  • Krém:
  • 750 ml mlieka
  • 2 vanilkové pudingy
  • 2 vanilkové cukre
  • 6 lyžíc cukru
  • 180 g masla
  • ďalej potrebujete:
  • vajce na potretie
  • práškový cukor na posypanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si urobíme kvások..V troche teplého mlieka rozmiešame trochu múky, 3 lyžice cukru ..Necháme naskočiť kvasnice asi tak 10 minút..

2. Krok

Ku kvásku potom pridáme žĺtky, po troche mlieka a po lyžiciach múku, rozpustené maslo..Vypracujeme hladké cesto..Cesto musí byť mäkké a nelepivé..

3. Krok

Cesto sformujeme do gule, potrieme ho olejom a dáme na teplé miesto nakysnúť

4. Krok

Po nakysnutí asi tak do hodiny, rozdelíme cesto na dve časti.Každú časť rozdelím na 8 kúskov rovnakých a potom z nich ušúľam asi 20 cm šúľance..

5. Krok

Zo šúľancov zvrtnutím na asi 3 x urobím vrkoče..Tie ukladám na plech vyložený s papierom na pečenie a na plechu ich nechám ešte asi 15 minút podkysnúť..Potom ich potriem rozšľahaným vajíčkom.

6. Krok

Pudingáče pečieme pri 180°C asi 20 minút..Pečú sa dozlatista.

7. Krok

Kým nám pudingáče chladnú, pripravíme si krém..Z mlieka a pudingových práškov uvaríme puding podľa návodu na obale..Ešte do horúceho krému pridáme vanilkový cukor a maslo a poriadne rozmiešame.Takto krém necháme pod fóliou vychladnúť na izbovú teplotu a potom ručným šľahačom vyšľaháme kým nieje nadýchaný..

8. Krok

Každý vrkoč pred plnením rozkrojíme na dve polovice pozdĺžne a za pomoci cukrárskeho vrecka naplníme pripraveným krémom..

9. Krok

Pred podávaním posypeme preosiatym práškovým cukrom..

reklama:

Kif1.jpgKif3.jpgKif4.jpgKif5.jpgKif6.jpgKif7.jpgKif8.jpgKif9.jpgKif10.jpgKif11.jpgKif12.jpgKif14.jpgKif15.jpgKif13.jpgKif22.jpg

Priemerné hodnotenie receptu

(3.4 / 5)

5 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

20678 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.