- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Pudingáče najlepšie na svete
Pudingáče najlepšie na svete
- Kusov: 16
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 60min
- Varenie: 25min
- Hotové Za: 1:25 hod
Suroviny
- 400 g hladkej múky
- 250 ml mlieka
- štipka soli
- 5 lyžíc cukru
- 20 g čerstvých kvasníc
- 3 žĺtky
- 3 lyžice rozpusteného masla
- Krém:
- 750 ml mlieka
- 2 vanilkové pudingy
- 2 vanilkové cukre
- 6 lyžíc cukru
- 180 g masla
- ďalej potrebujete:
- vajce na potretie
- práškový cukor na posypanie
Postup prípravy
1. Krok
Najskôr si urobíme kvások..V troche teplého mlieka rozmiešame trochu múky, 3 lyžice cukru ..Necháme naskočiť kvasnice asi tak 10 minút..
2. Krok
Ku kvásku potom pridáme žĺtky, po troche mlieka a po lyžiciach múku, rozpustené maslo..Vypracujeme hladké cesto..Cesto musí byť mäkké a nelepivé..
3. Krok
Cesto sformujeme do gule, potrieme ho olejom a dáme na teplé miesto nakysnúť
4. Krok
Po nakysnutí asi tak do hodiny, rozdelíme cesto na dve časti.Každú časť rozdelím na 8 kúskov rovnakých a potom z nich ušúľam asi 20 cm šúľance..
5. Krok
Zo šúľancov zvrtnutím na asi 3 x urobím vrkoče..Tie ukladám na plech vyložený s papierom na pečenie a na plechu ich nechám ešte asi 15 minút podkysnúť..Potom ich potriem rozšľahaným vajíčkom.
6. Krok
Pudingáče pečieme pri 180°C asi 20 minút..Pečú sa dozlatista.
7. Krok
Kým nám pudingáče chladnú, pripravíme si krém..Z mlieka a pudingových práškov uvaríme puding podľa návodu na obale..Ešte do horúceho krému pridáme vanilkový cukor a maslo a poriadne rozmiešame.Takto krém necháme pod fóliou vychladnúť na izbovú teplotu a potom ručným šľahačom vyšľaháme kým nieje nadýchaný..
8. Krok
Každý vrkoč pred plnením rozkrojíme na dve polovice pozdĺžne a za pomoci cukrárskeho vrecka naplníme pripraveným krémom..
9. Krok
Pred podávaním posypeme preosiatym práškovým cukrom..
Priemerné hodnotenie receptu
(3.4 / 5)
5 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
20144 videní