- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Pudingová štrúdľa
Pudingová štrúdľa
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 25min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 1 balenie mrazeného lístkového cesta
- 1 balíček krémového prášku Zlatý klas
- 500 ml mlieka
- 150 g kryštálového cukru
- 700 g šťavnatých jabĺk
- 80 g masla
- 1 balenie okrúhlych detských piškót
- 2 čajové lyžičky mletej škorice
- 1 balíček vanilínového cukru
- práškový cukor na posypanie štrúdle
- a sem tam pridám aj višne
Postup prípravy
1. Krok
1. Lístkové cesto necháme rozmraziť, Na pomúčenej doske natenko vyvaľkáme.
2. Krok
2. Zo Zlatého klasu, z mlieka a 50 g cukru uvaríme podľa návodu na obale hustý puding.
3. Krok
3. Jablká očistíme, zbavíme šupy a jadrovníka a nastrúhame alebo nakrájame na tenké plátky.
4. Krok
4. cesto rozložíme na suchý plech a povrch potrieme trochou roztopeného masla.
5. Krok
5.Rozložíme dané množstvo piškót, na ne nastrúhané jablká posypeme daným množstvom mletej škorice, vanilínového cukru a 100 g kryštálového cukru.
6. Krok
6. Polejeme teplým hustýmt pudingu. Cesto s plnkou po dĺžke preložíme tak, aby sa okraje stretli v strede.
7. Krok
8. Krok
7 . Povrch cesta potrieme zvyškom roztopeného masla.
9. Krok
Pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 °C asi 25 minút. Upečenú štrúdľu pred podávaním posypeme práškovým cukrom.
10. Krok
Priemerné hodnotenie receptu
(4.7 / 5)
3 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
23232 videní