Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Pudingové profiterolky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Pudingové profiterolky
6
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
1000.menu
  • Kusov: 15
  • Porcií: 15
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • 150 g hladkej múky
  • 125 m vody + 125 ml mlieka
  • 100 g masla
  • 4 vajcia
  • 1 lyžica cukru
  • štipka soli
  • Krém:
  • 500 ml mlieka
  • 150 g cukru
  • 100 g masla
  • 40 g hladkej múky
  • 2 vajcia
  • 1 vanilkový cukor
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

V hrnci zmiešajte vodu, mlieko a maslo. Dajte na mierny oheň a priveďte k varu, ale nevarte.

2. Krok

Keď z mlieka začne stúpať para, pridajte soľ, cukor a miešajte, kým sa cukor nerozpustí..

3. Krok

Hneď ako zmes začne vrieť, panvicu odstavte z ohňa, pridajte preosiatu múku a rýchlo premiešajte stierkou. Cesto by sa malo hrudkovať a malo by sa dať ľahko stiahnuť z bokov hrnca. Vrátime na oheň a počkáme kým sa cesto nespojí.. Potom zmes necháme mierne vychladnúť.

4. Krok

Cesto dáme do mixéra a po jednom pridajte vajíčka, Vymiešame do hladkej stredne hustej hmoty.. Tu dáme do cukrárskeho vrecka so širokou tryskou a na plech pokrytý s papierom na pečenie striekame hviezdy..

5. Krok

Malé hviezdy striekame do vzdialenosti 4-5 cm od seba. Profiterolky pečieme v rúre predhriatej na 200 ° C 10 minút a ďalších 20-25 minút pri 180 ° C. Presný čas pečenia si zvoľte podľa svojej rúry. Rúru počas pečenia neotvárajte, inak vám cesto spľasne.

6. Krok

Hotové profiterolky ochlaďte v rúre vypnutej s mierne pootvorenými dvierkami.

7. Krok

Kým profiterolky chladnú, pripravte si krém. Maslo by malo mať izbovú teplotu, preto ho najskôr vyberte z chladničky.

8. Krok

V miske zmiešajte pohár mlieka, vajíčka a múku a poriadne premiešajte.

9. Krok

Zvyšné mlieko, cukor a vanilkový cukor uvaríme zvlášť.

10. Krok

Za stáleho miešania vlejeme do zmesi vaječno-mliečnej horúce mlieko. Vrátime na slabý plameň a uvaríme hustý puding.. Hotový krém prikryte fóliou a nechajte úplne vychladnúť.

11. Krok

Do vychladnutého pudingu vmiešame maslo a vyšľaháme do hladka.. DÔLEŽITÉ: Teplota pudingu by mala byť rovnaká ako maslo alebo ešte nižšia. Teplý puding rozpustí maslo a krém veľmi redne.

12. Krok

Vychladnuté profiterolky naplňte krémom pomocou cukrárskeho vrecka s ostrou malou tryskou. Profiterolky je lepšie uchovávať v chladničke 1-2 hodiny pred podávaním. Dobrú chuť!

reklama:

1 3.jpgZavarnye profitroli_1611206464_6_max.jpgZavarnye profitroli_1611206464_7_max.jpgZavarnye profitroli_1611206464_8_max.jpgZavarnye profitroli_1611206464_14_max.jpg

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

842 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.