- Mňamky-Recepty.sk
 - Recepty
 - zákusky
 - Pudingové profiterolky
 
Pudingové profiterolky
          - Kusov: 15
 - Porcií: 15
 - Čas Prípravy: 20min
 - Varenie: 40min
 - Hotové Za: 60min
 
Suroviny
- 150 g hladkej múky
 - 125 m vody + 125 ml mlieka
 - 100 g masla
 - 4 vajcia
 - 1 lyžica cukru
 - štipka soli
 - Krém:
 - 500 ml mlieka
 - 150 g cukru
 - 100 g masla
 - 40 g hladkej múky
 - 2 vajcia
 - 1 vanilkový cukor
 
Postup prípravy
1. Krok
V hrnci zmiešajte vodu, mlieko a maslo. Dajte na mierny oheň a priveďte k varu, ale nevarte.
2. Krok
Keď z mlieka začne stúpať para, pridajte soľ, cukor a miešajte, kým sa cukor nerozpustí..
3. Krok
Hneď ako zmes začne vrieť, panvicu odstavte z ohňa, pridajte preosiatu múku a rýchlo premiešajte stierkou. Cesto by sa malo hrudkovať a malo by sa dať ľahko stiahnuť z bokov hrnca. Vrátime na oheň a počkáme kým sa cesto nespojí.. Potom zmes necháme mierne vychladnúť.
4. Krok
Cesto dáme do mixéra a po jednom pridajte vajíčka, Vymiešame do hladkej stredne hustej hmoty.. Tu dáme do cukrárskeho vrecka so širokou tryskou a na plech pokrytý s papierom na pečenie striekame hviezdy..
5. Krok
Malé hviezdy striekame do vzdialenosti 4-5 cm od seba. Profiterolky pečieme v rúre predhriatej na 200 ° C 10 minút a ďalších 20-25 minút pri 180 ° C. Presný čas pečenia si zvoľte podľa svojej rúry. Rúru počas pečenia neotvárajte, inak vám cesto spľasne.
6. Krok
Hotové profiterolky ochlaďte v rúre vypnutej s mierne pootvorenými dvierkami.
7. Krok
Kým profiterolky chladnú, pripravte si krém. Maslo by malo mať izbovú teplotu, preto ho najskôr vyberte z chladničky.
8. Krok
V miske zmiešajte pohár mlieka, vajíčka a múku a poriadne premiešajte.
9. Krok
Zvyšné mlieko, cukor a vanilkový cukor uvaríme zvlášť.
10. Krok
Za stáleho miešania vlejeme do zmesi vaječno-mliečnej horúce mlieko. Vrátime na slabý plameň a uvaríme hustý puding.. Hotový krém prikryte fóliou a nechajte úplne vychladnúť.
11. Krok
Do vychladnutého pudingu vmiešame maslo a vyšľaháme do hladka.. DÔLEŽITÉ: Teplota pudingu by mala byť rovnaká ako maslo alebo ešte nižšia. Teplý puding rozpustí maslo a krém veľmi redne.
12. Krok
Vychladnuté profiterolky naplňte krémom pomocou cukrárskeho vrecka s ostrou malou tryskou. Profiterolky je lepšie uchovávať v chladničke 1-2 hodiny pred podávaním. Dobrú chuť!





Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
900 videní