Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Pudingové profiterolky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Pudingové profiterolky
6
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
1000.menu
  • Kusov: 15
  • Porcií: 15
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • 150 g hladkej múky
  • 125 m vody + 125 ml mlieka
  • 100 g masla
  • 4 vajcia
  • 1 lyžica cukru
  • štipka soli
  • Krém:
  • 500 ml mlieka
  • 150 g cukru
  • 100 g masla
  • 40 g hladkej múky
  • 2 vajcia
  • 1 vanilkový cukor
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

V hrnci zmiešajte vodu, mlieko a maslo. Dajte na mierny oheň a priveďte k varu, ale nevarte.

2. Krok

Keď z mlieka začne stúpať para, pridajte soľ, cukor a miešajte, kým sa cukor nerozpustí..

3. Krok

Hneď ako zmes začne vrieť, panvicu odstavte z ohňa, pridajte preosiatu múku a rýchlo premiešajte stierkou. Cesto by sa malo hrudkovať a malo by sa dať ľahko stiahnuť z bokov hrnca. Vrátime na oheň a počkáme kým sa cesto nespojí.. Potom zmes necháme mierne vychladnúť.

4. Krok

Cesto dáme do mixéra a po jednom pridajte vajíčka, Vymiešame do hladkej stredne hustej hmoty.. Tu dáme do cukrárskeho vrecka so širokou tryskou a na plech pokrytý s papierom na pečenie striekame hviezdy..

5. Krok

Malé hviezdy striekame do vzdialenosti 4-5 cm od seba. Profiterolky pečieme v rúre predhriatej na 200 ° C 10 minút a ďalších 20-25 minút pri 180 ° C. Presný čas pečenia si zvoľte podľa svojej rúry. Rúru počas pečenia neotvárajte, inak vám cesto spľasne.

6. Krok

Hotové profiterolky ochlaďte v rúre vypnutej s mierne pootvorenými dvierkami.

7. Krok

Kým profiterolky chladnú, pripravte si krém. Maslo by malo mať izbovú teplotu, preto ho najskôr vyberte z chladničky.

8. Krok

V miske zmiešajte pohár mlieka, vajíčka a múku a poriadne premiešajte.

9. Krok

Zvyšné mlieko, cukor a vanilkový cukor uvaríme zvlášť.

10. Krok

Za stáleho miešania vlejeme do zmesi vaječno-mliečnej horúce mlieko. Vrátime na slabý plameň a uvaríme hustý puding.. Hotový krém prikryte fóliou a nechajte úplne vychladnúť.

11. Krok

Do vychladnutého pudingu vmiešame maslo a vyšľaháme do hladka.. DÔLEŽITÉ: Teplota pudingu by mala byť rovnaká ako maslo alebo ešte nižšia. Teplý puding rozpustí maslo a krém veľmi redne.

12. Krok

Vychladnuté profiterolky naplňte krémom pomocou cukrárskeho vrecka s ostrou malou tryskou. Profiterolky je lepšie uchovávať v chladničke 1-2 hodiny pred podávaním. Dobrú chuť!

reklama:

1 3.jpgZavarnye profitroli_1611206464_6_max.jpgZavarnye profitroli_1611206464_7_max.jpgZavarnye profitroli_1611206464_8_max.jpgZavarnye profitroli_1611206464_14_max.jpg

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

696 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.