- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- roláda
- Punčová roláda
Punčová roláda
- Kusov: 1
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 10min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- 6 vajec
- 5 lyžíc práškového cukru
- 6 lyžíc polohrubej múky
- 1 lyžica oleja
- Plnka:
- 200 g piškót
- 3 dl vody
- 150 g cukru
- 50 g hrozienok
- 250 ml pomaranového džúsu
- 1 dl malinového sirupu
- 1 - 2 lyžice kakaa
- 3 lyžice marhuľového džemu
- rum podľa chuti
- Punčová vrstva na povrchu:
- 3 dl mlieka
- 1 punčový puding
- 150 g masla
- 2 lyžice malinového sirupu
Postup prípravy
1. Krok
Predhrejeme si rúru na 190°C..Plech na pečenie si vyložíme papierom ..
2. Krok
Najskôr si vyšľaháme vajcia s cukrom.Šľaháme dlho do peny..Potom pridáme olej a nakoniec zľahka vmiešame preosiatu múku..Cesto vylejeme na plech a pečieme ai 10 minút.Potom vyklopíme piškótu na vlhkú utierku a zrolujeme.
3. Krok
Pripravíme si plnku tak, že dáme zovrieť vodu s cukrom a uvaríme sirup.Potom pridáme pomarančovú šťavu a malinový sirup.
4. Krok
do misky si dáme piškóty a zalejeme ich pripraveným cukrovým sirupom..Pomačkáme ich pridáme kakao, hrozienka a marhuľový džem.všetko spolu dobre premiešame.
5. Krok
Roládu rozvinieme, zbavíme ju papiera a prieme marhuľovým džemom.Potom ju naplníme pripravenou plnkou, zrolujeme natesno a zabalíme do fólie..Dáme do chladničky najlepšie na noc odpočívať.
6. Krok
Na druhý deň si uvaríme punčový puding a pridáme k nemu aj malinový sirup..Necháme ho takto pod fóliou vychladnúť.Potm si vyšľaháme maslo s cukrom do peny a potom primiešame po častiach aj vychladnutý puding.Vyšľaháme jemný krém..
7. Krok
Hotovú roládu potrieme ružovým krémom a môžete ju dozdobiť buď to ozdobami z marcipánu, alebo ju len jednoducho pofŕkať čokoládovou polevou..
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
3754 videní