- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Punčový srnčí chrbát
Punčový srnčí chrbát
- Kusov: 1
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 15min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 45min
Chutný koláčik—
Suroviny
- 6 ks vajcia
- 6pl kopcom cukor kr.
- 6pl polohrubá múka
- 1čl prášku do pečiva, 1pl kakao
- 2pl cviklovej šťavy s cukrom na farbu
- 2ks punčová príchuť
- 2 dl jahodový sirup
- 100ml voda letná
- 50ml lekvár marhuľový
- forma na srnčí chrbát
- 1/2 citróna
- 150g marcipánovej hmoty
Postup prípravy
1. Krok
Rozdelíme si vajíčka na bielky a žtky bielky vyšľaháme s cukrom do tuhej peny,potom pomaly po jednom zašľahávame žĺtky, pridáme múku s práškom a cesto rozdelíme na 2 plechy vystlané papierom na pečenie trošku cesta si zmiešame s kakaom,aby sme mali farebnú piškótu na punčovú masu...
2. Krok
Pláty upečieme do zlata pri 180 st, z jedného si odkrojíme toĺko,aby sme vložili do srnčieho chrbáta,potrieme lekvárom,ešte si odkrojíme obdĺžnik,čo dáme na vrch..
3. Krok
Z ostatnej piškóty si namrvíme do misy a zalejeme sirupom urobeným z vody ,jahodového sirupu,punčovej príchuti, masu dáme do srnčieho chrbáta na lekvár a po kraji polejeme cviklovou šťavou s cukrom a citrónom potom potrieme obdĺžnik z piškóty lekvárom a zakryjeme tunel...
4. Krok
Necháme pritlačený tak asi 2 hod,potom tunel vyklopíme a prekryjeme vyvaľkanou marcipánovou hmotou a môžeme podávať,dobrú chuť!
Priemerné hodnotenie receptu
(3.2 / 5)
12 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
60276 videní