Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Najprv dajte kvety do hrnca s vodou.
Potom zmes priveďte do varu, ochlaďte a nechajte cez noc odstáť.
Kvety sceďte pomocou sitka, prefiltrujte vodu cez gázu a vložte ju späť do hrnca.
Potom pridajte cukor a kôru z citrónu a všetko priveďte do varu.
Varíme na miernom ohni do sirupu, kým nebude med pripravený. Poznáte to tak, že si na tanier dáte lyžičku medu. Ak je konzistencia taká, ako by mal mať med, je hotovo. V opačnom prípade necháme chvíľu ešte variť.
Hotový púpavový med ihneď plníme za horúca do pohára so skrutkovacím uzáverom a necháme vychladnúť.